ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА – Проглашене још три листе, четврта одбачена

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА – Проглашене још три листе, четврта одбачена

Изборне листе групе грађана ”Српска десница за домаћинску Лозницу”, покрета ”Метла 2020” и Српске странке Заветници данас (8. јун) је прогласила Градска изборна комисија (ГИК), а листу ”Александар Шапић – победа за Лозницу”, коју је поднео Српски патриотски савез (СПАС), одбила да прогласи.


Све четири листе поднете су у петак увече, а након њиховог разматрања усвојени су закључци о отклањању недостатака у року од 48 сати. На вечерашњој седници ГИК је донела решење којим се одбија проглашење листе СПАС-а због тога што у прописаном року нису отклоњени недостаци утврђени Закључком Комисије.

Како стоји у решењу ГИК-а, по подношењу листе ”Александар Шапић – победа за Лозницу” утврђено је да на њој редослед кандидата мање заступљеног пола није у складу са Законом о локалним изборима, да у обрасцу списак бирача који потписима подржавају листу недостају битни елементи који се односе на назив изборне листе, назив подносиоца изборне листе и потпис овлашћеног лица за подношење изборне листе, као и да листу није подржао довољан број бирача, односно да недостаје 327 правноваљаних изјава бирача који својим потписима подржавају листу. Због тога је подносиоцу изборне листе наложено да у року од 48 сати исправи недостатке. Како подносилац листе није поступио у складу са Закључком ГИК-а, односно није отклонио недостатке, ГИК је донео решење о одбијању проглашења изборне листе ”Александар Шапић – победа за Лозницу”.


На предстојећим изборима за места у Скупштини града Лознице надметаће се кандидати са осам листа, уколико се неко од њих не предомисли и одустане до сутра у поноћ. Прва, и једина са свих 59 кандидата, јесте листа ”Александар Вучић – за нашу децу”, друга је са 20 кандидата ”Др Зоран Николић – Боља Србија”, трећа ”Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” са 20 кандидата, четврта ”Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма”, 41 кандидат, пета ГГ ”Смело за Лозницу – Драган Пајић”, 40 кандидата, и још три листе са по 20 кандидата, шеста ГГ ”Српска десница за домаћинску Лозницу”, седма ”Метла 2020” и осма листа ”Српска странка Заветници”.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ ПОСЕТИО ЛОЗНИЦУ – Нисам спреман на све, ради власти

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ – Нема новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )