ЗА МИГРАНТЕ – Празна станица као уточиште

ЗА МИГРАНТЕ – Празна станица као уточиште

Илегални мигранти који стижу у Бању Ковиљачу руинирану зграду железничке станице користе као својеврсно уточиште где спавају, окупљају се, једу и чекају наставак пута. Овде их је минулих дана, према неким проценама, било и до две стотине истовремено, а место није предвиђено да у њему борави толико људи.

Због тога су морали сами да се постарају о одржавању хигијене. Захваљујући Роберту Лесмајстеру, управнику Центра за тражиоце азила у Бањи Ковиљачи, који им је обезбедио око 150 кеса за смеће, метле, ђубровнике и рукавице за једнократну употребу, они су уредили простор у и око станичне зграде који после минулог викенда изгледа доста боље. Смеће су ставили у велики контејнер који су прекјуче испразнили радници КЈП “Наш дом” и требало би да наставе са одржавањем овог простора у каквом-таквом реду. Њих је током дана на овом месту нешто мање јер многи одлазе да дуж Дрине  траже места за прелазак границе, а и ако успеју у томе, углавном их открива погранична полиција суседне БиХ и враћа на десну страну реке. Лесмајстер каже да је у Центру за тражиоце азила тренутно око 90 људи и да има места за још двадесетак оних који су тражиоци азила.


Мигрантима на железничкој станици поделио је и стотинак заштитних маски и објашњено им је да треба да их носе  када иду у центар Бање ради куповине намирница.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАЂАНИ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ ЗАХТЕВАЈУ – Хитно изместити мигранте

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Железничка станица пуна миграната

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )