ОД 15. ДО 17. ЈУНА – Пријемни за музичку школу

ОД 15. ДО 17. ЈУНА – Пријемни за музичку школу

Музичка школа „Вук Караџић“ организоваће од 15. до 17. јуна пријемни испит, а први дан је резервисан за будуће полазнике одсека клавира и гитаре. Почетак испита је у 10 сати, док ће у истом термину, наредног дана (16. јун) бити испит за одсеке виолине, виолончела, флауте, кларинета и саксофона. Термин за хармонику, соло певање и припремни разред је 17. јун у 10 сати.


Из школе обавештавају да административни трошкови пријемног испита износе 500 динара и да се уплата реализује на име детета на жиро рачун 840-61666-12, а доказ о уплати (уплатница) родитељи могу донети на дан пријемног испита.

На пријемном испиту децу ће испитивати комисија коју чине професори школе и руководиоци одсека, а процењиваће се урођене способности детета: слух, музичка меморија и ритам. Потребно је да дете отпева две песмице по слободном избору, затим тон који чује на клавиру и један тон од одсвиране групе тонова. Дете треба да отпева и тон из акорда који чује на клавиру, онда мелодијски мотив који чује на клавиру, а потом и да понови ритмички мотив који се куца оловком.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗБОРИ 2020 – Изборне листе до поноћи

ПОМОЋ ДРЖАВЕ – Пријаве још данас

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )