ГРАЂАНИ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ ЗАХТЕВАЈУ – Хитно изместити мигранте

ГРАЂАНИ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ ЗАХТЕВАЈУ – Хитно изместити мигранте

Због ситуације са илегалним мигрантима, која их, како многи кажу, подсећа на ону из 2011. године, грађани Бање Ковиљаче предали су данас допис локалној самоуправи у коме од Града Лознице и градоначелника Видоја Петровића траже ”хитно и трајно измештање миграната са железничке станице у Бањи Ковиљачи”, као и трајно измештање миграната и спречавање задржавања миграната на територији града Лознице. У допису, потписаном са ”Грађани Бање Ковиљаче”, стоји су да су ови захтеви последица ”тоталног урушавања безбедносних начела у Бањи Ковиљачи и околним местима”.


Ескалација насиља од стране миграната нас обавезује да ми, грађани, уколико ви то не учините, реагујемо и ”одбранимо” наше место од најезде, директно проузроковане незаконитим кретањем страних држављана и њиховим илегалним задржавањем у објекту Железница Србије у Бањи Ковиљачи, стоји у допису у коме се каже да се разлог хитног измештања миграната намеће као једино решење, нарочито после ”каменовања воза, обијања киоска, крађа и упадања у већи број приватних поседа”, и тражи да локална власт поступи ”по закону”.

– Уколико се наши захтеви не испуне у року од 72 часа, почевши од петка (5. јуна) у 12 часова, ми грађани Бање Ковиљаче, употребићемо сва расположива средства да решимо проблеме неконтролисаног прилива и задржавања илегалних миграната на територији Бање Ковиљаче. Неке од тих мера ће бити перманентно привлачење медијске пажње од локалних-регионалних до медија са националном фреквенцијом, активних кампања на интернету, као и организовања свакодневних протеста на различитим локацијама, од Бање Ковиљаче, Лознице до осталих места. Један од наших приоритетних циљева биће омасовљење истомишљеницима јер је незадовољство грађана у огромној мери проузроковано незваничним договором миграната и локалне власти да сабирно место буде железничка станица у Бањи Ковиљачи, као и да се мигранти не крећу у групама већим од двоје-троје. Скрећемо вам пажњу да ће градска управа Града Лознице убудуће бити одговорна за могуће насилне испаде одређеног броја појединаца – каже се у овом допису.

Грађани упозоравају да ће, како наводе, веома лоша безбедносна ситуација у Бањи Ковиљачи, уколико градска власт не реагује, сасвим сигурно ”уништити туристичку сезону са негативним последицама на туристичке потенцијале места, квалитет живота мештана, пословање превредних субјеката и слободу кретања грађана”. Молимо вас да хитно реагујете у оквирима закона, испуните наше захтеве и вратите нам ”елементарно право на нормалан живот”, стоји на крају дописа који је достављен нашој редакцији.

Подсетимо, ЛН су протеклих дана на свом порталу у више наврата писале о проблемима који су настали доласком већег броја илегалних миграната у Бању Ковиљачу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Железничка станица пуна миграната

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Каменован теретни воз

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )