СОНЕТИ ДРАГАНА МАРКОВИЋА – Књига “Нити” – као награда

СОНЕТИ ДРАГАНА МАРКОВИЋА – Књига “Нити” – као награда

Песник Драган Марковић из Костајника аутор је књиге сонета “Нити”, коју је пре неколико дана објавила издавачка кућа “АСоглас” из Зворника. Реч је о рукопису који је изабран на прошлогодишњем књижевном конкурсу овог издавача, а обухвата 26 Марковићевих сонета и један сонет Саше Миковића, песника из Крагујевца.
– То је, у ствари сонетни разговор између нас двојице кроз две песме. Миковић је мој колега и пријатељ, а у објављивању “Нити”, поред њега, допринос су дали и Дејан Спасојевић, уредник и власник издавачке куће “АСоглас”, Љиљана С. Ракић, ауторка фрактала “Луди – свет око нас”, за насловну страну, као и Јасна Миленковић и Миљан Николић, који су написали предговор и поговор за моју књигу – каже аутор.

           ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ           

           ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ           

Марковић је прошле године објавио збирку песама “Камен, папир, маказе”, коју, због ванредних околности изазваних пандемијом коронавируса, није успео да изнесе пред читалачку публику, тако да ће већ у јуну, за када планира дружење са љубитељима поезије у Зворнику, поред најновије, званично представити и претходну књигу.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА – Пушење убија

ФОТО-ВЕСТ – Сто евра на рачуну

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )