ОД 1. ЈУНА – Нове олакшице за плаћање струје и гаса

ОД 1. ЈУНА – Нове олакшице за плаћање струје и гаса

Олакшице за плаћање рачуна за струју и гас од 1. јуна добиће социјално угрожени грађани са већим приходима него што је то био случај до сада, што ће омогућити да и вишечлано домаћинство (шесторо и више чланова) са месечним примањима до 35.696 динара оствари то право, сазнају “Вечерње новости”.Тако је, као услов за стицање статуса енергетски угроженог купца, горња граница прихода за најбројније породице подигнута за 670 динара. За остала домаћинства повећање лимита се креће од 280 до 530 динара.

                  ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ                

                  ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ                

Ово је предвиђено новим правилником Министарства рударства и енергетике. Тим документом утврђује се лимит месечних прихода домаћинстава на основу којих они могу да стекну статус енергетски угроженог купца. Уредбом Владе одредени су услови за стицање тог статуса. Ресорни министар Александар Антић истиче да је учињено све да се процедура олакша као и да корисници социјалне помоћи и дечјег додатка не треба уопште да се пријављују за ову меру, пошто им се она аутоматски додељује.
– Два пута годишње правилником утврђујемо лимите прихода који се усклађују са растом потрошачких цена, како би и људи са већим примањима могли да конкуришу.
Иначе, у току једне календарске године, енергетски угрожени купац може се определити за умањење месечне обавезе за коришћење само једног енергента.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Потрага

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Железничка станица пуна миграната

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )