НА ПОДРУЧЈУ ЛОЗНИЦЕ – Почела дератизација

НА ПОДРУЧЈУ ЛОЗНИЦЕ – Почела дератизација

Систематска дератизација почела је на територији Града Лозница, потврдио је данас (29. мај) Јован Миладиновић, начелник Одељења за привреду. Уговорена вредност посла је око 3,4 милиона динара, а посао је поверен фирмама ’’Еко-сан’’ из Београда и ’’Еко-тим’’ из Лознице.

Према његовим речима, систематска дератизација је почела поделом препарата за више од 20.000 домаћинстава која треба да се обиђу, а раде се парковске површине, гробља, депоније, приобаља река, канализационе мреже, шахте, пијаце, подрумске просторије стамбених зграда, домови културе, зграда градске управе, 26 месних канцеларија, просторије комуналне полиције, верски објекти, дом здравља, две здравствене станице, 16 амбуланти, школске и предшколске установе, улази стамбених зграда и све што се радило и претходних година. 

– Дезинсекцију ће диктирати временски услови, а програмом је против ларви комараца предвиђен ларвицидни третман на 1.010 хектара,  који ће обухватити потоке, приобаља река, баре, мочваре, места где се задржава вода. Третман против одраслих форми комараца са земље биће изведен из возила на површини од 9.000 хектара, сукцесивно, по потреби, док је третман из ваздуха планиран на површини од 1.800 хектара у приобалном појасу дуж реке Дрине и Јадра. Дезинсекцијом ће се покрити стамбени објекти у Лозници, Бањи Ковиљачи и Лешници,  школе и предшколске установе, а у местима где нема канализације, од Лозничког Поља, Липничког Шора, Јелава, Лешнице, за кућне форме комараца планирана је подела 12 хиљада кесица одговарајућег препарата домаћинствима, у три наврата по 4.000 комада – каже Миладиновић.

За дезинсекцију, коју ће извести ’’Еко-дез’’, предвиђено је 5,9 милиона динара, а контролу изведеног сузбијања комараца на територији града Лознице обавиће новосадски Пољопривредни факултет.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОД БРАСИНЕ – Мигрант спасен из Дрине

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Град величине лешника

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )