КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Почело уклањање дивљих депонија

КЈП ‘’НАШ ДОМ’’ – Почело уклањање дивљих депонија

Пошто су их све пописали и урадили катастар дивљих депонија на територији града Лознице,  у КЈП ‘’Наш дом’’ су  ових дана почели и њихово уклањање. Према речима директора предузећа Јанка Алексића, посао је започет у Новом Селу, где има више таквих депонија, а онда ће бити настављен у осталим месним заједницама.

– Почели смо уклањање дивљих депонија и после Новог Села планирамо да наставимо у Лешници, Стражи, Јелаву и даље. Урадићемо колико будемо могли ове године, а колико ће то бити, видећемо како се буде развијала ситуација и шта будемо затекли на терену. Планирано је да буду изведени радови у вредности од 7,4 милиона динара, а ми ћемо дати допринос ангажовањем наше механизације на том послу чиме ће он бити јефтинији него што би, иначе, био. Морамо да уклонимо дивље депоније и наставимо ове године са проширењем зоне обавезног изношења смећа – каже Алексић за портал ЛН.

Подсетимо, ‘’Наш дом’’ је урадио катастар дивљих депонија којим су евидентирана сва места где се налазе дивље депоније и на  подручју 56 месних заједница  евидентирано је 46 локација чија је укупна површина је 20.565м2, а на њима се налази готово 38 хиљада кубних метара свакојаког отпада, најчешће грађевинског, пластике, текстила, обуће, стакла, ПВЦ кеса, канти, флаша, зеленог и шумског отпада као разних комада, или делова намештаја. На депонијама је уочена велика количина комерцијалног отпада (папир, картон, пластика, гума, старо гвожђе, итд.) који би могао бити искоришћен када би био класификован  приликом одлагања на одређена места.

Колико је маха узело бацање смећа где му место није илуструју подаци из катастра да има дивљих депонија које заузимају од 2.800 па до 3.500 метара квадратних, а на њима се налази до девет хиљада кубних метара отпада.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Нема новозаражених ковидом-19

НАШИ СМО – Да луд полуди

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )