ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Треба помоћи када је најтеже

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ – Треба помоћи када је најтеже

Лозничанин Драган Мијаиловић, уз подршку својих пријатеља, за последњих шест година организовао је бројне хуманитарне акције, а помоћ коју су самоиницијативно прикупљали и разносили стигла је до оних којима је била најпотребнија. Без обзира на то да ли је чињено у време велике поплаве 2014. године, за породице слабијег материјалног стања или сада, током пандемије коронавируса, свака акција је организована без велике помпе, углавном преко друштвених мрежа и сопственим ентузијазмом.


– Управо тако, и увек су се јављали они који желе и могу да помогну. А помоћ је неопходна многима у нашој средини, само што се о њима слабо говори. Није срамота немати, али ти људи су честити и ретко кад траже било какав уступак, а треба помоћи кад је најтеже. Све акције које сам иницирао, или у којима сам учествовао, нису имале никакву политичку подлогу јер ово што радим не радим да бих скупљао било какве поене, већ да олакшам некоме живот, колико је то могуће – прича Мијаиловић.
Он каже да је по увођењу ванредног стања и ограничавању кретања, пре свега старијима, било јасно да ће помоћ бити потребна многима. Покренуо је акцију преко фејсбука и људи су брзо почели да се одазивају као и поједини предузетници.
– У једном тренутку повела се полемика да ли треба објављивати имена породица до којих смо стизали, неки су били против тога, али ја сам одлучио да јавно покажемо где је стигло све оно што је неко обезбедио, осим ако то породице нису желеле. Времена се мењају, као и људи, а ја не желим да ми сутра неко пребаци како сам ову ситуацију злоупотребио. Зато се тачно зна до кога је наша заједничка помоћ стигла – објашњава Мијаиловић и додаје да је за нешто мање од два месеца помоћ добило петнаестак домаћинстава. Уручивани су пакети вредности од 12 до 15 хиљада динара, купљено лекова за више од 20 хиљада динара, као и велики број маски и рукавица.
Наш саговорник, који је помагао својевремено и уређење оскрнављење чесме “Девет Југовића” у Троноши, редовно је учествовао у маршу од Лознице до Текериша, каже да ће и у будуће, уз помоћ својих пријатеља, настојати да организује сличне акције, а сатисфакција свима њима је осмех на лицима оних који их угосте у својим домовима.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…
СТИГАО УЛТРАМАРАТОНАЦ – Коначно у Лозници

ЛОЗНИЧКИ „ДУО Д“ – Музичко путовање уз две гитаре

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )