ПОДРШКА НАЈБОЉИМА – Ђацима и студентима 14,7 милиона динара

ПОДРШКА НАЈБОЉИМА – Ђацима и студентима 14,7 милиона динара

Од првог до 28. фебруара био је отворен конкурс за доделу Градске награде најбољим ученицима и студентима за 2020. годину, а за шта је, као и годину пре, предвиђено 14,7 милиона динара. Због епидемије коронавируса надлежна комисија није заседала, али је то учињено одмах по укидању ванредног стања и ове године новац ће добити 48 ученика и 94 студента који су испунили тражене услове, потврђено је из локалне самоуправе.

Прошле године услов за награду испунило је 47 ученика и 101 студент, ученици су добијали по пет, а студенти по десет хиљада динара, као што ће бити и по новом конкурсу, најављено је раније.

Подсетимо, Лозница последњих шеснаест година непрекидно својим најбољим ђацима и студентима додељује Градску награду за коју је из градског буџета до сада издвојено укупно око 114 милиона динара. За сада је највише ученика ову подршку добило 2016. када их је било 75 док је исте године било и највише таквих студената, њих 127. До ове године локална самоуправа је на овај начин подржала скоро 700 ученика и мало више од 1.260 студената. Иначе, као и пре, услови су и на овогодишњем конкурсу за основце и средњошколце били, поред осталих, да су у претходној школској години освојили једну од прве три награде на републичким или међународним такмичењима у календару ресорног министарства, а за студенте је било потребно да похађају државни факултет, да ниједну годину нису поновили и да имају просек девет и више.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Пријаве и захтеви електронским путем

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ДВА МУШКАРЦА – Пиштољ, меци и марихуана

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )