НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Пријаве и захтеви електронским путем

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Пријаве и захтеви електронским путем

После укидања ванредног стања, Национална служба за запошљавање (НСЗ) прилагодила је свој рад да би, како се наводи у саопштењу, изашла у сусрет корисницима услуга. Они који траже запослење моћи ће од понедељка, 11. маја, електронским путем да се пријаве на евиденцију, поднесу захтеве за остваривање права на новчану накнаду за случај незапослености и за издавање уверења из евиденције о незапослености, као и да заврше обуку “Пут до успешног предузетника”.
Послодавци имају могућност да електронским путем пријаве потребе за запошљавањем, поднесу захтеве за учешће у програмима активне политике запошљавања, поднесу захтев за издавање мишљења на Програм решавања вишка запослених и да поднесу захтев за издавање дозволе за рад странца.
Сви који траже посао, а заказано им је редовно јављање у законски предвиђеним роковима, биће обавештени од надлежних филијала о наредном заказаном термину за јављање електронским путем, или телефоном. Непосредан пријем обављаће се искључиво у ситуацијама када не постоји могућност подношења захтева електронским путем и у областима рада где је непосредна комуникација неопходна и то уз обавезну примену и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. 

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ, КОМАНДАНТ ГРАДСКОГ ШТАБА – Лозничани заслужују само речи хвале

У ЛОЗНИЦИ – Градски превоз без ограничења

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )