ОДРЖАН КОНЦЕРТ ”УВЕРТИРЕ”  – За музику нема полицијског часа

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ”УВЕРТИРЕ”  – За музику нема полицијског часа

Лознички квартет ”Увертира” јуче (2. мај) је одржао концерт испред Вуковог дома културе са жељом да суграђанима улепша један од низа ”карантинских дана”. Како је наступ почео у седам сати предвече, у време полицијског часа, публике није било много, тек понеки пролазник старији од 65 година, али је зато Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) концерт емитовала уживо на својој фејсбук страници. Снежана Перић, директорица ТОГЛ, каже да су чланице квартета дошле на замисао да приреде овај наступ под називом ”Музика нас спаја”.

– Оне су праве промотерке Лозници, где год се појаве, а овим концертом желеле су да се одуже својој публици и своме граду. Данас су њиховом наступу могли да присуствују само старији од 65 година, али очекујемо да ћемо ускоро у ово доба дана сви моћи да будемо на улицама. Сигурни смо да ће преко лета бити лепих догађаја, можда не тако масовних како смо навикли, али свакако у складу са прописима и мерама које буду на снази – рекла је Перићева.

”Увертира”, коју чине Милица Ивановић, професорица гитаре, Данијела Аврамовић, професорица флауте, Мина Тошић Алексић, професорица виолине, и Александра Лазић, професорица виоле, недавно је прославила годишњицу постојања концертом у Вуковом дому културе, а иначе редовно наступа на догађајима у организацији ТОГЛ.

– Вечерас смо наступили у нешто измењеном саставу зато што се наша чланица недавно породила, али је ту био Александар Иванић из групе ”Соло” да нам помогне свирајући на кахону тако да смо, ипак, били квартет. Како људи последњих недеља највише времена проводе на друштвеним мрежама, сматрале смо да је најприкладније да концерт буде емитован путем фејсбука и наишле смо на разумевање и подршку Туристичке организације – каже Ивановићева.

На четрдесетпетоминутном концерту изведен је уобичајени програм ”Увертире” – класична и филмска музика, као и популарне домаће и стране песме.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈ НА…

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ”Кућу од папира”

У ЗЛАТНОМ ПОТОКУ – Игралиштем против короне

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )