ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Праве “оружје” против короне

ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Праве “оружје” против короне

Лознички “Водовод” активно се укључио у борбу за спречавање ширења епидемије коронавируса у лозничком крају. Ово предузеће прави “муницију” коју користи КЈП “Наш дом” у дезинфиковању града, јавних површина, улица, тротоара, болничког круга и других места.

Према речима директора предузећа Милана Раднића, “Водовод” производи петопроцентни натријум-хипохлорит, који се користи за хлорисање воде, али се може употребити и као дезинфекционо средство, што се сада и чини.

– То се сада користи као дезинфекционо средство које достављамо “Нашем дому”, али и Дому здравља “Др Миленко Марин”, Општој болници, свакоме коме је потребно и ко нам се јави. Натријум-хипохлорит производимо за сопствене потребе, али нам није проблем да одређене количине дајемо, тако смо два пута по сто литара испоручили  “Нашем дому” који најави када му је и која количина потребна да је припремимо. Град тиме штеди јер не мора то средство да набавља на страни када већ има предузеће које је способно да га производи. То је наш поклон граду, наш допринос да се ово стање превазиђе, а дезинфекција је једна од најважнијих ствари у борби против ширења епидемије коронавируса – каже Раднић.

Предузеће има капацитет за производњу око хиљаду литара дневно, али су његове потребе мање. Пошто се натријум-хипохлорит разграђује, “стајањем” губи својства за дезинфекцију тако да не може да се лагерује и стоји месецима, него га производе према потреби.

Раднић каже да предузеће и у ванредном стању ради редовно и снабдева грађане квалитетном водом за пиће, од понедељка су отворили и благајну, а приликом доласка, странке морају да поштују мере заштите од коронавируса.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИВРЕДА У ПРВОМ ТРОМЕСЕЧЈУ – Следе три кључна месеца

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У ШАПЦУ – У Лозници још троје инфицираних

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )