ПОСЛЕ ПРОБЕ МАЛЕ МАТУРЕ – Било техничких проблема

ПОСЛЕ ПРОБЕ МАЛЕ МАТУРЕ – Било техничких проблема

Прво онлајн решавање тестова пробне мале матуре организовано прошле среде, четвртка и петка није прошло без тешкоћа. Због преоптерећења система прва два дана прилком решавања тестова из српског језика и математике један број ученика није могао да се улогује на платформу “моја учионица” на којој је тест постављен, другима рачунар је “баговао” приликом преласка са једног на друго питање, трећи су прекинути у решавању теста и нису успевали да се поново улогују. Како пише на сајту Министрства просвете, “брзом реакцијом компаније ”Комтрејд” и Канцеларије за информационе технологије, активирани су додатни ресурси чиме су откоњена успорења у раду система.” Због насталих проблема, Министарство је донело одлуку да се време у коме ђаци могу приступити решавању тестова продужи до 21 и 30 уместо до 20 сати. Сугерисало се и да осмаци из различитих делова Србије решавају тестове из математике и комбиновани тест у различито време током дана. Ђаци из Војводине од 8 до 12 часова, из Београда од 12 до 16, а остали од 16 часова до 21.30. Резултате су ученици могли да виде истог дана после пола десет увече на истој платформи.
У Лозници је онлајн малу матуру полагало 780 осмака из четрнаест лозничких основних школа и осамдесет ученика из Републике Српске. Како је за ЛН рекла Цветана Срећковић, председница Актива директора лозничких основних школа, истих проблема којих је било у целој Србији, било је и у Лозници.
– Првог и другог дана решавања тестова било је техничких проблема, застоја на платформи, трећег дана, када се решавао комбиновани тест, проблема није било. Захваљујући продужењу времена за решавање, сви ученици су успели да приступе платформи и да ураде тестове. Имали смо само два ученика који нису могли да приступе платформи, и њима смо доставили штампане тестове. Наставници су у сталној комуникацији са ученицима и сада ће на основу резултата пробних тестова урадити анализу и видети где су ученици највише грешили. У складу са тим ће се радити и настава на даљину – истиче наша саговорница.
Како каже, ученици се, према информцијама из министарства, неће враћати у редовну наставу. За сада школе нису добиле обавештење на који начин ће осмаци полагати завршни испит који би по календару рада школа требало да буде одржан 17, 18. и 19. јуна.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС – Лозничани поштовали забрану кретања

ЛОЗНИЧАНИН У ВОЈНОЈ МИСИЈИ У СОМАЛИЈИ – Из даљине Србија се боље види

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )