У ВРЕМЕ КОРОНЕ – Где ће им душа?

У ВРЕМЕ КОРОНЕ – Где ће им душа?

У време ванредног стања и епидемије коронавируса многи су остали код својих кућа, поштујући мере државе и чувајући своје и здравље својих ближњих. Међутим, неки и свих ових дана морају да раде како би град наставио нормално да функционише, а међу таквима су и радници ЈКП ’’Наш дом’’ који односе комунални отпад и старају се да град остане чист.  Нажалост, неки грађани не да то не цене, већ се крајње нецивилизовано понашају према таквим радницима због чега нам се обратио директор предузећа Јанко Алексић.

– Понашањем неких грађана сам заиста веома разочаран зато што су радници који односе увече смеће у Улици Слободана Пенезића више пута са прозора из солитера гађани пуним флашама са виших спратова. На Велики петак, када су други били у својим домовима, ови радници, са заштитним маскама и рукавицама, обављајући нимало лак посао, доживели су да их, док вуку контејнере и утоварају смеће, неко гађа ПВЦ флашама пуним воде. Овога пута су видели и са ког спрата и са ког прозора. Послао сам камион са посадом у лозничку полицијску станицу где је случај пријављен, дали су изјаве  и тражићу у писаној форми одговор надлежних шта су предузели. Имам обавезу да заштитим те угрожене људе који могу бити озбиљно повређени, ако их са висине неко погоди флашом. Молим станаре из тог комшилука да јасно и гласно осуде овакав начин понашања, а хвала свима који имају еколошку свест и помажу да град буде чист – каже Алексић.

Према његовим речима, од првог дана ниједна област рада која је поверена овом предузећу није се нашла у проблемима нити је престала да ради. Основна делатност јесте сакупљање и одношење комуналног отпада, обављају се и сви остали послови, а, поред тога, свакодневно ово предузеће обавља и дезинфекцију града, болнице и осталих места и јавних површина у самом гради и ван њега. Како је оценио, сада, у доба ванредног стања, све беспрекорно функционише, и нада се да су сви грађани задовољни радом ’’Нашег дома’’.

Дешавало се и раније, кажу у предузећу, да док радници у касним ноћним сатима празне контејнере ка њима полети флаша или нешто друго бачено из руке оних који нити цене туђи рад, нити схватају значај онога што комунално предузеће обавља. Да ли се, осим што показују крајну некултуру, неваспитање и бахатост, такви икада запитају – где ће им душа? Или, како би њима било да су на месту радника које гађају сакривени са својих прозора, или тераса? Мислите о томе.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Шесторо новозаражених

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА – Остани код куће

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )