КОМАНДАНТ ГРАДСКОГ ШТАБА – Треба остати опрезан

КОМАНДАНТ ГРАДСКОГ ШТАБА – Треба остати опрезан

Све ово време предузимали смо све предвиђене мере како бисмо ризик од инфицирања грађана свели на минимум. Мислим да смо уз њихову снажну подршку, уз врло коректан, дисциплинован однос у доброј мери успели у томе, казао је данас (24. април) командант Градског штаба за ванредне ситуације Видоје Петровић обраћајући се медијима.

Свакако је охрабрујућа вест да већ имамо прва лица која су била инфицирана корона вирусом и у потпуности су опорављена и враћена у своје домове, рекао је он, и прецизирао да је реч о особама из Бање Ковиљаче, али и истакао да у овим лепим данима ’’не би требало да се опустимо’’ и заборавимо на сав опрез и мере којих треба да се придржавамо.

– У потпуности смо спроводили све наложене мере, а посебан акценат био је, и Градског штаба и оних који спроводе његове одлуке, пре свега на дезинфекцији најважнијих објеката у граду – Опште болнице, Дома здравља, тријажног центра, ковид болнице у делу Специјалне болнице ’’Бања Ковиљача’’, паркова, најважнијих саобраћајница, најфреквентнијих места испред банака, пошта, апотека. Тако ћемо наставити и у наредном периоду. За сваку је похвалу да смо неке од неопходним материја које се користе у дезинфекцији на отвореном простору успели сами да обезбедимо и производимо. ’’Водовод’’ обезбеђује те материје, а ’’Наш дом’’ обавља дезинфекцију отворених, јавних површина док је ’’Еко тим’’ ангажован за унутрашњу дезинфекцију објеката. Имамо изузетну активност кол-центра који ради 24 сата, број волонтера премашио је две стотине, а осим што набављају потрепштине најстаријим суграђанима и другима којима је то потребно, учествују и у подели пакета помоћи у организацији Градског штаба. Предстоји нам да и наредних дана покажемо овакав степен одговорности како се не бисмо сада, када је више него очигледно да овај опасни вирус посустаје, превише опустили и због неспоровођења мера физичког дистанцирања угрозили себе и оне око себе. Моја порука суграђанима је да наставимо да поштујемо све мере. Чувајући себе, чувамо и људе које највише волимо и показујемо висок степен и личне и друштвене одговорности – казао је Петровић и нагласио да је изузетно задовољан понашањем грађана у претходном периоду.

Како је рекао, Влада Србије представила је нове мере које имају за циљ да се полако, у складу са стањем на терену, нормализује живот, што ће се дешавати и на локалу и најавио да од понедељка ’’у пуном капацитету’’ почиње да ради служба обједињене наплате у Лозници. Успостављаћемо и друге активности, у складу са мерама владе, пре свега у функционисању градске управе, док су, што се тиче јавног сектора, пре свега предузећа која су носиоци комуналних услуга, све време радила у пуном капацитету, поштујући наложене мере, рекао је он.

– Радује ме позив државе да се интезивирају грађевинске активности. Све време смо интезивно радили на терену и трудимо се да све оно што је планирано када су у питању инфраструктурни и други пројекти тече, колико је могуће, по предвиђеној динамици, а где је дошло до померања и те ћемо активности започети. У јеку пандемије полако се завршавају радови на три објекта у Општој болници, док се изградња хируршко-гинеколошког блока одвија доста добром динамиком. Полако и сигурно у наш град и земљу враћа се живот – каже Петровић.

Одговарајући на питање ЛН каква је ситуација у Општој болници, где је код једног лекара потврђено присуство инфекције ковид – 19, Петровић каже да су ’’у овом времену најбитнији човек и здравље и живот сваког човека’’.

– Имамо једног здравственог радника који је заражен коронавирусом, али је важно имати на уму да је тај човек заражен обављајући часно свој посао приликом испомоћи једној клиници у Београду где је пружао помоћ другима. У овом моменту мој апел  је да, пре свега, бринемо о људима, о њиховом здрављу и да имамо на уму да су после тестирања свих са којима је он био у контакту, или је постојао основ да је могло доћи до преношења вируса, сви они негативни – рекао је командант Штаба.

 Иначе, подела нешто више од 11 хиљада пакета за пензионере чије пензије нису веће од 25 хиљада динара требало би да буде завршена почетком наредне седмице, а до сада је урађено око 95 одсто посла. Онима који нису били код куће у тренутку доласка волонтера остављена је штампана порука да се јаве кол-центру због подизања пакета или накнадне доставе на њихову адресу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА – Остани код куће

МЕРЕ ЗАШТИТЕ – Редовна дезинфекција улица

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )