ОД ДАНАС – Помоћ пољопривредницима

ОД ДАНАС – Помоћ пољопривредницима

Из градске управе данас је упућен позив пољопривредницима да искористе право на новчану  помоћ која је регулисана Уредбом Владе Србије у циљу ублажавања последица пандемије коронавируса. 

Право на исплату новчане помоћи остварују правна лица, предузетници и регистрована пољопривредна газдинства која се баве гајењем поврћа у пластеницима и стакленицима, узгојем крава, оваца или коза и пчеларством под условом да власник кошница има најмање  70 година.

Висина једнократне помоћи одређује се по јединици уписане површине, односно по грлу стоке или броју кошница и то: 25 динара по квадратном метру уписане површине под гајењем поврћа у заштићеном простору, а највише 90.000 динара; 3.000 динара по грлу краве, а највише 30.000 динара; 500 динара по грлу овце или козе, највише 20.000 динара и 800 динара по кошници пчела, а највише 20.000 динара.

Исплату новчане помоћи на наменски рачун пољопривредним газдинствима спроводиће Министарство финансија – Управа за трезор, на основу достављених података у електронском облику од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управе за аграрна плаћања.

Поред ове помоћи, пољопривредна газдинства од данас могу користити и олакшице кроз субвенционисани део камате на кредите за развој сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, затим за инвестициона улагања у пољопривредну механизацију и опрему, набавку сточне хране и за ликвидност.

Физичка лица и предузетници могу остварити право на субвенције за укупан износ кредита до шест милиона динара, правна лица до 18 милиона динара, док је износ кредита за ликвидност до три милиона динара.  

ЛН

НОВИ БРОЈ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ ПРОЧИТАЈТЕ НА Лозничке новости, број 631

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Осам нових случајева у Лозници

ПРЕД ПРВИ ИЗЛАЗАК ПЕНЗИОНЕРА – Може и пратња

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )