ЈП ”ТОПЛАНА” – Крај сезоне

ЈП ”ТОПЛАНА” – Крај сезоне

Грејна сезона је на измаку и радијатори би требало да буду топли још данас (15. април), а сутра да освану ”угашени”. Иза ЈП ”Топлана” је, према речима директора предузећа Миодрага Дишића, успешна сезона у којој су корисници били квалитетно грејани и није било никаквих посебних проблема, не рачунајући текуће који нису угрожавали испоруку топлотне енергије.

– Од четвртка ће сезона бити завршена с тим да ћемо, као и претходних година, до трећег маја бити спремни да, уколико буде потребе, односно три дана заредом просечна дневна температура ”оде” испод 12 степени, поново покренемо систем. Иза нас је зима која привидно није била оштра, али је била тешка јер смо готово свакодневно систем покретали и гасили по два пута дневно. Рано је за детаљну анализу, али је за око десет одсто мања поштрошња гаса него претходне сезоне и непуних десет одсто су и рачуни на нивоу сезоне нижи у односу на прошлу – каже он.

На рад предузећа не утиче ванредно стање, осим што су, у складу са донетим мерама, запослени старији од 60 година који имају хроничне здравствене проблеме и мајке са малом децом послати да раде од куће, што није утицало на функционисање ”Топлане”. Предузеће је и ову као и две претходне сезоне почело пре званичног рока, уместо 15. када  стартују топлане грејало се од 6. октобра. Иначе, последње три сезоне узастопно лозничка ’Топлана’’ греје и после 15. априла када се грејање календарски званично завршава, а с обзиром на временске велеобрте није искључено да током априла радијатори опет буду ”упаљени”.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ШТА НАМ ТЕШКО” – Лозничани међу најбољима

НА СОКОЛСКОЈ ПЛАНИНИ – Снег прекрио врх Милетине косе

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )