ПРОБНА МАТУРА ОНЛАЈН –  Тест доступан дванаест сати   

ПРОБНА МАТУРА ОНЛАЈН –  Тест доступан дванаест сати   

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, упутило је свим основним школама допис у коме се наводи да ће пробни матурски испит бити одржан од 22. до 24. априла и то онлајн преко платформе mojaučionica.gov.rs и налога који ученицима буде проследио одељенски старешина. У среду, 22. априла, решаваће се тестови из српског језика, у четвртак, 23. тестови из математике и у петак, 24. комбиновани тест. Сваки тест ђацима ће бити доступан дванаест сати, од 8 до 20 часова, како би могли да приступе његовом решавању када им технички или породични услови дозвољавају. Како се наводи у допису, сваки ученика ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено, а на почетку теста ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања. Резултате теста ученик ће моћи да види после дванаесточасовног истека времена за решавање када ће решења бити доступна и моћи ће да се анализирају. Приступ резултатима биће могућ логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

За ученике који немају техничке могућности да тест раде онлајн, школама ће бити на располагању сва три теста у пдф формату и то, 24. априла на дан комбинованог теста како би их одштампале и проследиле родитељима. Такође, уколико су у могућности, родитељи могу и да дођу до школе и да преузму тестове. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, из Министарства препоручују школама да на време обавесте родитеље и прикупе информације колико ће бити потребно штампаних тестова. Родитељи тестове неће враћати школама, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за уприпрему завршног испита. Уколико не би постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.

Као и до сада, пробни испити се неће оцењивати, циљ њиховог одржавање је самопроцена до сада стечених знања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УМЕСТО ФЕСТИВАЛА ГЛУМЕ – Позориште на фејсбуку

БРАНКО БИБЕРЧИЋ – Спрејом против короне

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )