У ДОМУ ЗА СТАРЕ „ЦАРСКИ КОНАК“ У ТРШИЋУ – Безбедност на највишем нивоу

У ДОМУ ЗА СТАРЕ „ЦАРСКИ КОНАК“ У ТРШИЋУ – Безбедност на највишем нивоу

Пре него што је проглашена пандемија коронавиоруса и уведено ванредно стање у Србији у Дому за старе „Царски конак“ у Тршићу, посебну пажњу посвећивали су хигијени и дезинфекцији простора у коме борави 50 корисника као и запослени у овој установи.

– Сада смо мере појачали, све просторије се свакодневно дезинфикују, често и више пута, а запослени носе заштитна одела тако да не постоји ни најмања могућност да се неко у овом дому зарази коронавирусом. Строго се придржавамо мера које нам је наложило Министарство за рад и социјална питања. Посете су строго забрањене, а од 30. марта улазак  и излазак из дома контролише Војска Србије. Нема никаквих проблема и сви наши „станари“ и запослени су добро – истиче Бранко Марјановић, директор и сувласник Дома за старе  у Тршићу.

Према његовим речима, од пре месец дана ова установа пружа и услугу помоћи у кући онима којима је неопхопдна. На овом послу ангажоване су три жене  и оне помажу, углавном старијим особама, да поспреме кућу, оперу веш, припреме храну, купе неопходне намирнице и обаве друге послове које не могу сами.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА – Ситуација под контролом, али је ризик велики

ИЗ АРХИВА КУД „КАРАЏИЋ“ – О јубилеју друштва на фејсбуку

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )