НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ДОЗВОЛЕ КРЕТАЊА – Захтеви се подносе на локалу

НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ДОЗВОЛЕ КРЕТАЊА – Захтеви се подносе на локалу

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, по овлашћењу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, током ванредног стања, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова контролисаће и издаваће дозволе за кретање у време полицијског часа.

Како се наводи у саопштењу за јавност тог министарства,  грађани којима је потребна дозвола за кретање у време полицијског часа, потребно је да се захтевом обрате локалној самоуправи и доставе потребна документа која потврђују разлог за издавање ове дозволе. Након провере, захтеви се упућују Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а одатле Министарству унутрашњих послова ради издавања дозволе. 

Јединице локалне самоуправе су у обавези и да формално поднесу образложене захтеве за обраду и наведу ако постоји судска пресуда. На овај начин ће јединице локалне самоуправе, у сарадњи са другим органима локалне самоуправе и удружењима грађана регистрованим на њиховим територијама, прибавити и доставити у Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања податке о особама које пружају услуге помоћи у кући и персоналним асистентима.

Такође, јединице локалне самоуправе, у сарадњи са центрима за социјални рад са исте територије, у обавези су да, у случају пријема захтева, обраде и податке о родитељима који коначном судском пресудом регулишу виђење детета (преузимање и враћање детета од једног родитеља) у смислу: полицијски час, и треба им дозвола да дете преузме и/или врати у термину одређеном судском пресудом.

Градоначелници односно председници општина одговорни су за оправданост потребе за услугом односно дозволе за кретање родитељу који преузима и/или враћа дете у време полицијског часа и истинитост достављених података, наводи се у саопштењу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗ АРХИВА КУД „КАРАЏИЋ“ – О јубилеју друштва на фејсбуку

”ХЕДЕРА ВИТА” ЗАПОСЛИЛА ДЕСЕТ РАДНИКА – Тешкоће се превазилазе у ходу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )