НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Нема рокова док траје ванредно стање

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ – Нема рокова док траје ванредно стање

На основу уредбе Владе Србије о примени рокова у управним поступцима за време ванредног стања Национална служба за запошљавање обавештава странке које нису у могућности да се електронским путем пријаве на евиденцију незапослених и поднесу захтев за новчану надокнаду електронским или путем поште, да ће  моћи то да учине по престанку ванредног стања.

За време ванредног стања прекинуће се рачунање рокова. Сматраће се да је достава решења и других писмена од стране органа, од којих почињу да теку рокови који се не могу продужити, извршена кад истекне 15 дана од престанка ванредног стања. Од овог дана почиње рачунање рокова за изјављивање жалби, приговора, других правних средстава, као и предузимање радњи које су везане за рокове који се иначе не могу продужавати.

Рокови за поступање управних органа продужавају се 30 дана од дана престанка ванредног стања. То се односи на решавање по захтевима, жалбама, другим правним средствима и поднесцима странака.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГДЕ СЕ ИНФОРМИШЕТЕ – На порталу ЛН отворено 269 хиљада страна

ОД ВЕЧЕРАС – Нове, оштрије, мере

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )