НАЧЕЛНИК ВЛАДИМИР РАДОЈЧИЋ – Лозница поштује све мере државе

НАЧЕЛНИК ВЛАДИМИР РАДОЈЧИЋ – Лозница поштује све мере државе

Према информацијама Опште болнице и Дома здравља у Лозници, као и Завода за јавно здравље у Шапцу, на територији нашег града нема потврђених случајева ковид-19, рекао је  начелник градске управе и члан Градског штаба за ванредне ситуације Владимир Радојчић, наводи се у саопштењу Штаба.

Он је, како је наведено, казао је да се у Лозници поштују све прописане мере Владе Србије и кризног штаба као и да је данас (30. март) урађен други круг дезинфекције јавних површина у ужем градском подручју и Бањи Ковиљачи, као и просторија Полицијске станице, Основног суда, служне Хитне помоћи и тријажног центра. Радојчић истиче да немамо потврђених случајева ковид-19 на територији града Лознице и да се свакодневно узимају брисеви и шаљу на тестирања. Епидемиолог из Завода за јавно здравље у Шапцу обучио је током протеклог викенда 20 техничара за узимање брисева за тестирање на коронавирус. Радојчић подсећа да локална самоуправа ради у складу са мерама које су одредили влада и Градски штаб за ванредне ситуације. Грађани су већ обавештени да је до престанка ванредног стања обустављен рад у непосредном контакту, а послови се сада обављају путем писане или електронске поште, или телефоном. Поднесци грађана примају се и када нису написани на прописаном обрасцу, а грађани не могу сносити последице непоступања у роковима који су одређени или прописани Законом о општем управном поступку или законима којима се уређују посебни управни поступци. Радојчић је додао да се продужавају сви рокови који се односе на достављање у писаној форми у управном поступку, или на предузимање управних радњи. Начелник каже да позивни центар ради 24 часа дневно, на терену је 105 волонтера који свакодневно пружају помоћ суграђанима. Град ће благовремено обавештавати грађане о свим видовима помоћи. Позивни центар има седам телефонских линија од којих преко две грађани могу да се посаветују са психолозима и педагозима.

Радојчић истиче да је у овим околностима појачана одговорност сваког појединца и позива све да се понашају одговорно не само због себе, већ и због чланова своје породице и свих других. Он апелује да се сви понашају у складу са мерама владе и саветима епидемиолога, а одштампани су и флајери са детаљним и јасним упутствима на који начин поступати како би се умањила могућност ширења вируса, наводи се на крају саопштења из Штаба.

ЛН

Фото: Градска управа града Лознице

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Јуче 15 особа стављено под надзор

ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛОЗНИЦЕ – Избегавање ризика је најбоља заштита

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )