КОРОНАВИРУС И ПРИВРЕДА – Компанија “Нели” смањила производњу

КОРОНАВИРУС И ПРИВРЕДА – Компанија “Нели” смањила производњу

Епидемија коронавируса имаће негативне ефекте на привреду Србије. Какви ће они бити, зависиће од тога колико епидемија буде трајала, сматрају привредници. У туризму и угоститељству последице су већ очигледне, а с великим проблемима суочавају се и у производним делатностима.

Лозничка компанија “Нели” из године у годину бележи веома добре резултате. Своје кондиторске производе  пласира, осим на домаће, и на тржиште великог броја земаља у  Европи и Азији. Због велике потражње, производња је текла у три смене, међутим, од уторка је коригована и сада се ради у две смене.

– Наравно, нико није остао без посла, већ смо раднике послали кући јер не вреди производити нешто што у овом тренутку не можемо продати. Отказане су нам поруxбине из Русије, Шпаније, Словачке, Ирака и због тога смо били принуђени да коригујемо производњу. Све обавезе према радницима ћемо измирити. Нама је месечно за плате потребно 18 милиона динара и, у случају да оваква ситуација потраје три или више месеци, бићемо у великом  проблему. Месец или два можемо издржати, али ако буде дуже, биће изузетно тешко обезбредити новац јер ће нам  само за плате за три месеца бити  потребно 450.000 евра. Извозимо 70 одсто производа и ако границе не буду отворене за нашу робу, биће веома тешко обезбедити даље пословање тако да једва чекамо да се ова ситуација шо пре промени. Сигурно је да ће наша привреда претрпети огромне губитке и очекујемо помоћ државе како бисмо што безболније изашли из ове ситуације – истиче Митар Обрадовић, власник компаније “Нели”.

Обрадовић каже да су у овој компанији и пре увођења ванредног стања водили рачуна о дезинфекцији радног простора, подова, металних површина. Наглашава да подржава све мере које су уведене и подсећа да је веома важно да грађани остану код својих кућа како би се спречило ширење коронавируса.

Пуни рафови

У продавницама “Миле прома” који послује у саставу компаније “Нели” има довољно свих производа тако да нема разлога за забринутост, каже Обрадовић. Обезбеђено је редовно снабдевање тако да нема потребе да грађани стварају залихе без обзира на то до када ванредно стање буде трајало, поручује он.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕПОРУКА СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – Физички активни и током самоизолације

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )