ГЕСТ ПОРОДИЦЕ ПОПОВИЋ – Поклањају маске Лозничанима

ГЕСТ ПОРОДИЦЕ ПОПОВИЋ – Поклањају маске Лозничанима

Да мера самоизолације није ништа друго, већ поштовање прописа и наредби које су изречене у време опасности од коронавируса, да она не мора тешко да падне ономе ко из куће не сме да излази две недеље, доказ су Марија и Мирослав Поповић, брачни пар из Лознице, који су и такву околност искористили да помогну суграђанима. Њих двоје су и пре увођења ванредног стања одлучили да уђу у коштац са опасним вирусом који је блокирао планету и који узима на хиљаде живота тако што ће предузети бар оне основне мере заштите препоручене од медицинске струке. Набавили су заштитне маске за себе, али и за своје суграђане који нису у стању да их купе, или оне који због година не смеју из куће ни до апотеке.

– Почетком марта обезбедили смо 150 перивих заштитних маски које имају вишекратну употребу. Решили смо да их поклањамо онима којима је то најпотребније, али и да мотивишемо друге, који то могу, да слично учине и помогну на неки свој начин. Покушавали смо доћи до платна, да купимо целу балу довољну за три хиљаде маски и почнемо сами да их шијемо, али га није било, ниједан метар – прича Мирослав Поповић.

До данас (26. марта) су купили укупно 350 маски од шнајдера који их шију у својим погонима. У прво време су ишли од куће до куће, од стана до стана  и све је протицало у најбољем реду док и сами нисu добили обавештење и наређење МУП-а да се самоизолујu  јер сu прелазили у Босну.

– Тачније, 14. марта смо прешли границу због посла, на неких десетак минута, што је било довољно да нам изрекну меру кућне изолације. Нисмо у карантину и најважније је да нисмо заражени нити имамо било какве симптоме, само не смемо из куће до 28. марта и ми то поштујемо –  објашњава Поповић.

Новонастала ситуација није их спречила да своју акцију наставе, купују маске преко других људи и поклањају их без директних контаката и без изласка из куће.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Поштар ће донети пензију

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – Бајкери помажу суграђанима

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )