ОД ЈУТРОС – Затворене пијаце

ОД ЈУТРОС – Затворене пијаце

У складу са јучерашњом препоруком Градског штаба за ванредне ситуације, КЈП ‘’Наш дом’’ од јутрос (23.март) је затворио пијаце тако да у граду не раде ни зелена пијаца ни кванташ, потврдио је директор предузећа Јанко Алексић, за портал ЛН.

– Имајући у виду велику фреквенцију људи на пијаци, као и непоштовање прописане удаљености од два метра, јутрос су наши радници, већ у пола шест, оне који су затечени на пијаци обавестили да до даљњег ту неће моћи да продају своје производе. Сви други објекти, месаре, радње, рибарнице унутар зелене пијаце могу и даље да раде. Кванташ, такође, од данас прекида рад из превентивних разлога, али људи који су ту радили могу робу продавати ”на даљину”, односно испоручивати је радњама, њиховим коминтентима – казао је Алексић.

Према његовим речима, ово предузеће је испоштовало све препоруке Градског штаба, радника старијих од 65 година нису имали, а сви старији од 60 и мајке  које имају децу до 12 година послати су кући. Где год је било могуће смањен је број радника да не раде истовремено, редукован је рад у дирекцији, једног дана долазе једни, другога други, а настојаће се и да ту што мање ангажованих буде истовремено у истој канцеларији. Менза за запослене сада уместо од девет до пола десет ради од пола девет до 11 сати и они долазе по секторима како би их било што мање и да би се смањили контакти. Сала за обреде на гробљу је затворена, ради само служба за сахрањивање, док се изношење смећа одвија несметано.

– Изношење комуналног смећа обављамо од 6 ујутру, одмах после завршетка полицијског часа и трудимо се да посао што пре завршимо. Радници ће убудуће долазити линијским превозом који ће бити организован за запослене у јавним предузећима, а ми имамо могућност да, уколико буде потребно, у неколико возила сами организујемо превоз наших запослених тако да све што треба наше предузеће може да уради – каже директор ‘’Нашег дома’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Изолација

НАРОДНА КУХИЊА – Храна за 156 корисник

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )