НАРЕДБА ГРАДСКОГ ШТАБА – Посебе мере заштите

НАРЕДБА ГРАДСКОГ ШТАБА – Посебе мере заштите

Градски штаб за ванредне ситуације донео је наредбу да на територији града Лознице правна лица и предузетници који обављају делатност у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића ту услугу, настављају да обављају уз примену посебне мере заштите запослених и корисника услуге.

То подразумева да се сервисирање и послуживање хране и пића гостима не може обављати непосредно у затвореном простору и у простору башта на отвореном. Ово важи без обзира на то да ли госте послужују за столом, или се гости сами послужују изложеним јелима и пићима, да ли једу припремљене оброке у ресторанима, кафетеријама, ресторанима брзе хране и пића, онима повезаним за саобраћај када их обављају одвојене јединице, ресторанима, мензама и кантинама у којима послодавац послужује запослене, или у било ком другом објекту, или башти у којима се таква услуга пружа. Такође, важи без обзира на то да ли се гостима послужује кетеринг, ако се послуживање обавља непосредно кориснику услуге, и да ли гости конзумирају пиће у баровима, кафанама, кафићима, пивницама, тавернама, винаријама, дискотекама, клубовима, сплавовима, кладионицама, коктел салама, у било ком другом објекту и башти у којима се пружа таква услуга.

Како се наводи, правна лица и предузетници могу наставити да послужују храну и пиће уз организовање доставне службе, или преко шалтера без уласка лица којима се пружа услуга у објекте.

Овим је стављена ван снаге наредба од 20. марта која се односила на пословање ових објеката.

Они који пружају овакве услуге дужни су да на запослене и кориснике услуге примене све превентивне мере које утичу на њихову безбедност и здравље, а посебно оне које  се односе на спречавање ширења заразне болести ковид -19 и коронавируса и да донесу посебан план примене тих мера.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И… 

ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Затворити градску пијацу

У ЛАМЕЛИ 58 – Бесплатан хлеб за станаре – пензионере

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )