БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА – Учење од најпрестижнијих

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА – Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити за одмор, а други за читање, слушање музике и гледање филмова, али, иако то на први поглед, можда, не звучи примамљиво, не би требало занемарити ни учење. За оне који би желели да стекну нова знања и вештине прошле недеље се појавила занимљива понуда. Осам америчких универзитета који чине престижну Ајви лигу (Лига бршљана) понудили су 450 својих курсева бесплатно. У ову групу високообразовних установа спадају Јејл, Харвард, Браун, Колумбија, Дартмут, Принстон, Корнел и Универзитет у Пенсилванији. Реч је о универзитетима који су САД најстарији, а у свету на самом врху ранг-листа најбољих.

Све што ти треба за похађање наставе јесу интернет и познавање енглеског језика, а списак курсева налази се на овом линку:

https://www.freecodecamp.org/news/ivy-league-free-online-courses-a0d7ae675869/ 
Понуђена су предавања из различитих области од рачунарства, преко математике, уметности и дизајна, друштвених наука, медицине, педагогије па до пословања и личног развоја тако да свако може наћи нешто што га занима. Неки од курсева су: Модерна и савремена америчка поезија, Античка филозофија на Универзитету у Пенсилванији, Кина и комунизам, Преглед светске књижевности и Биоетика на Харварду, Историја америчког капитализма на Корнелу, Женске студије, Вештачка интелигенција  на Колумбија универзитету, Култура сећања на Брауну, Увод у италијанску оперу на Дартмуту…

Неки од курсева имају тачно одређен датум почетка, на друге се можеш укључити онда када то теби одговара, а у зависности од тога који курс одабереш, постоји и могућност за стицање цертификата по његовом завршетку. Иако су курсеви бесплатни, цертификати се плаћају, али не постоји обавеза да их узмеш.

И није битно колико имаш година. Образовање је процес који траје целог живота и не завршава се добијањем дипломе. Време које ти је на располагању паметно искористи.

Владимир Терзић

ПРОЧИТАЈ И…

ТРИЈАЖНА АМБУЛАНТА – Важни телефони

БЕЧЛИЈЕ ДИСЦИПЛИНОВАНЕ – Није им потребан полицијски час

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )