СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ”БАЊА КОВИЉАЧА” – Не примају нове пацијенте

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ”БАЊА КОВИЉАЧА” – Не примају нове пацијенте

Због проглашења ванредног стања и појаве коронавируса, здравствене установе за рехабилитацију (бање)  неће примати осигурана лица РФЗО којима је одобрена продужена рехабилитација. Како  је за портал ЛН рекао прим. др Александар Јокић, в.д. директора Специјалне болнице за рехабилитацију “Бања Ковиљача”, следећи упутства РФЗО и ПИО фонда, сви пацијенти који су завршили са лечењем у овој установи отпуштају се  кућама, а нови пацијенти се  не примају.

– Свакога дана нам стижу решења за нове пацијенте, али нам је речено да их не примамо, под тим се подразумева и продужење лечења јер се и ти пацијенти воде као нови пацијенти. Чекамо даља упутства од надлежних институција и спроводимо све мере које су прописане, дакле, дезинфекција, контрола температуре, уписивање свих који су досад долазили у нашу установу. Амбуланте не раде као и у другим здтавственим установама  јер су пацијенти који ту долазе ризични за уношење вируса – истиче Јокић.

Да подсетимо, пре четири дана одлуком Министарства здравља, у болнице се примају само хитни случајеви а радиће се само хитне операције. У лозничкој Општој болници посете су забрањене још од 29. јануара, због повећаног броја респираторних инфекција.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Нових пет телефонских линија

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Коме се треба јавити

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )