ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Живот у ванредном стању

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Живот у ванредном стању

У складу са одлуком о увођењу ванредног стања у Србији, Штаб за ванредне ситуације Општине Крупањ донео је одлуку о организацији живота и рада грађана, служби, установа и правних лица.

Док траје ванредно стање у општинској управи уведени су дежурни телефони и то од седам ујутру до три поподне број 015/584-099 и мобилни 064/851-65-62. У Дому здравља ”Крупањ” од осам ујутру до шест поподне информације у вези са здравственом заштитом, заказивањем прегледа и обновом терапије могу се добити на број 015/584-020 и на дежурни мобилни број 064/851-65-54.

Све јавне службе и установе, правна лица и грађани дужни су да мере хигијене подигну на највиши степен, укључујући употребу рукавица и заштитних средстава. Послодавци су обавезни да обезбеде заштитне мере за све запослене који долазе у контакт са странкама као и одговарајућу дезинфекцију просторија и опреме.

Локална управа обезбедиће потребну логистику за све који имају повећане обавезе и ангажовање током ванредног стања од Дома здравља, преко полиције, инспекција, Центра за социјални рад, Црвеног крста, геронто службе и друге. У координацији са Центром за социјални рад, Црвеним крстом и геронто службом и уз ангажовање волонтера, организоваће се помоћ најугорженијим категоријама становништва и грађанима којима је кретање ограничено.

Рад угоститељских објеката на територији општине Крупањ ограничено је на период између шест сати ујутру и осам увече, уз забрану окупљања више од 50 лица.

Примену свих мера контролисаће надлежне инспекције.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС У СРБИЈИ – Забрана кретања ноћу

ПРЕПОРУКЕ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ИЗ ШАПЦА – Како се понашати у условима кућне изолације

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )