ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Издата наредба о поступању током ванредног стања

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Издата наредба о поступању током ванредног стања

Градски штаб за ванредне ситуације  (ГШВС) издао је, на данашњој (16. март) седници, наредбу о поступању током ванредног стања како би се спречила епидемија коронавируса на подручју града Лознице у којој стоји:

  1. Прекида се рад свих предшколских установа на територији Града Лознице.
  2. Радно време угоститељских објеката је од осам до 20 часова, а у затвореном простору дозвољено је присуство највише 50 особа, односно по једна на метар квадратни.
  3. Прекида се рад у свим спортским објекатима као и одржавање спортских, туристичких и културних догађаја и манифестација.
  4. Прекида се рад свих дневних центара и клубова за одрасле и старије који су организовани преко удружења.
  5. Налаже се градској управи (ГУ) – Одељењу за инспекцијске послове, комуналну полицију и ванредне ситуације и другим надлежним органима појачан надзор над свим мерама утврђеним овом наредбом и одлуком Владе Србије.
  6. ГУ – Одељење за друштвене делатности, Центар за социјални рад и Црвени крст Лознице да хитно евидентирају старачка домаћинства (домаћинства где су сви чланови старији од 65 година и који немају децу, односно деца немају пребивалиште или боравиште на територији Лознице, или суседних општина) како би им се организовала здравствена и помоћ у снабдевању основним животним намирницама.
  7. Начелник ГУ у циљу координације и комуникације са грађанима да организује рад позивног центра на број телефона 064/644 5452 и 015/893-758, као и имејл адресу gradskistab@loznica.rs, ради пружања информација за помоћ грађанима. 
  8. Јавна предузећа и установе чији је оснивач локална самоуправа, привредна друштва и предузетници који послују на територији Лознице у обавези су да ставе на располагање ГШВС све потребне материјалне и кадровске ресурсе.
  9. Налаже се начелнику ГУ и директорима јавних предузећа и установа да запосленима, старијим од 60 година, или тешким хроничним болесницима, као и у другим оправданим случајевима, уколико то не ремети процес рада, омогуће рад од куће.
  10. Налаже се појачани рад службама надлежним за послове обезбеђења, инспекцијске послове и комуналној милицији ГУ који су у обавези да свакодневно подносе писани извештај о предузетим мерама, односно запажањима која су посебно интересантна са становишта наложених мера.

Како се наводи, мере прописане овом наредбом усклађиваће се са одлукама Владе Србије, других државних органа и Републичког штаба за ванредне ситуације.

Фото: Градска управа Града Лознице

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ – Кривична одговорност због ширења лажних вести

У БОЛНИЦАМА И ДОМОВИМА ЗДРАВЉА – Само хитни случајеви

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )