АСФАЛТИРАЊЕ – Липница ближа Руњанима

АСФАЛТИРАЊЕ – Липница ближа Руњанима

Лепо време користи се за асфалтирање улица и категорисаних путева на територији Града Лознице па се нови асфалт зацрнео данас (13. март) на око 540 метара деонице у Руњанима, која поред фудбалског игралишта води до Липнице и мештанима знатно скраћује пут између два села.

Према речима заменика градоначелника Радована Дивнића, прошле године асфалтирање је трајало до пред крај децембра, последња асфалтирана улица је Јадранска у Бањи Ковиљачи, а већ крајем фебруара посао је настављен.

– Већ је асфалтирано неколико улица  у граду, а радимо и у сеоским месним заједницама. Циљ нам је да ове и идуће године сви категорисани путеви буду асфалтирани и да Лознице буде  први, или један од првих градова у Србији који има асфалтиране све такве путеве – рекао је он.

Пут између Руњана и Липнице широк је четири метра, дебљина коловозног застора шест сантиметара, а вредност радова је мало више од  три милиона динара и финансирани су  из буџета града. Директор ЈП “Лозница развој” Никола Драгићевић каже да последњих година грађевинска сезона у Лозници готово да не престаје и већ од прошлог месеца почели су радови у централним градским улицама. Потпуно је пресвучено 350 метара у Партизанској, асфалтирано 650 метара у Пролетерских бригада, а данас ће у МЗ Црногора бити асфалтиране улице Косте Абрашевића, Иве Лоле Рибара и Бањалучка.

– У МЗ Георгије Јакшић почели су припремни радови за асфалтирање улица Ивана Горана Ковачића, Жикице Јовановића Шпанца, од Учитељске до Поенкареве, која ће такође бити урађена, као и Зеке Буљубаше, најважнијих улица том делу града  Јуче  је завршено асфалтирање улице која спаја улице Вука Караџића и краља Петра у насељу Штира 2, а у Клупцима ће у потпуности бити реконструисана Ратарска улица, једна од назначајнијих саобраћајница, у дужини од 2.100 метара. У претходној седмици асфалтирано је 1.640 метара, у току је припрема за асфалтирање преостале деонице од школе до ваљевског пута, а биће асфалтирана и Ђачка улица од ваљевског пута до школе. Припремни радови почели су у Улици Георгија Јакшића у дужини од километар, ширина коловоза биће девет метара, урађени тротоари као и нова 102 паркинг-места – рекао је Драгићевић додајући да је у градском буџету ове године за ове сврхе издвојено највише новца,  400 милиона динара, а циљ је да током 2020. у свакој МЗ буде асфалтиран бар један пут.

Председник МЗ Руњани Миленко Мијић задовољан је асфалтирањем категорисаних путева у овом селу и нада ће да ће оваква динамика асфалтирања бити задржана и следеће године.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЗИВ НА ХУМАНОСТ – Подршка за Стојана

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Шта када се промени назив улице?

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )