ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У ШАПЦУ – Чувајте се дезинформација

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У ШАПЦУ – Чувајте се дезинформација

Вршилац дужности директора Завода за јавно здравље у Шапцу (ЗЈЗШ) др Бранко М. Вујковић данас је упутио јавно писмо грађанима Мачванског округа у којем их позива на повећан опрез у заштити од могуће инфекције коронавирусом, чување од дезинформација  као и на поверење према здравственом систему Србије.

У писму између осталог стоји:

„С обзиром на развој епидемиолошке ситуације у свету, на прве регистроване случајеве коронавирусне инфекције у Србији и на проглашење пандемије од стране СЗО, свима је јасно да смо се сусрели са једном од најозбиљнијих јавноздравствених претњи након пандемије Х1Н1 свињског грипа 2009. године. Борба са новим вирусом јесте удружени напор грађана и здравственог система. Неопходно је лично ангажовање и одговорност свакогаод нас, како за сопствено здравље, тако и за здравље наших ближњих, наших комшија, наших суграђана.  Такозвани „проверени извори информација“, ширење дезинформација путем друштвених мрежа, свакако је изазов на који сви заједно морамо да одговоримо“.

Он је упутио грађане да се информишу преко сајта Министарства здравља, сајта и ФБ налога Завода за јавно здравље у Шапцу и нагласио:

„Оног тренутка када се открије први случај у Мачванском управном округу, јавност ће бити одмах информисана. То је наша дужност и обавеза“.

Др Вујковић је апеловао на грађане и да се чувају панике као и да  се придржавају основних савета о личној здравственој хигијени као и да се јаве ЗЈЗШ, уколико имају респираторне тегобе, а боравили су у некој од земаља у којој су регистровани случајеви коронавируса или су били у контакту са неким коме је потврђена ова вирусна инфекција.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ – Отказани сви програми

АКАДЕМИЈА КУД “КАРАЏИЋ“ – Отказана због коронавируса

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )