НСЗ – Представљени јавни позиви послодавцима

НСЗ – Представљени јавни позиви послодавцима

Стотинак послодаваца приватног и јавног сектора из Лознице одазвало се позиву филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) и присуствовало презентацији јавних позива за програме запошљавања у 2020. години одржаној данас (10. март) у великој сали Скупштине града. Позвано је осамдесет послодаваца из приватног сектора  као и двадесетак из јавног, пре свега због реализације јавних радова чији су они главни носиоци. Према речима Зорана Миловановића, шефа одсека Филијале, пракса да се приликом изласка јавних позива  одржи и њихова презентација уведена је прошле године, а посебна циљна група били су послодавци који никада нису користили средства намењена реализацији мера активне политике запошљавања.

 – Лане смо имали 56 одсто нових послодаваца који су по први пут користили програме или мере НСЗ. Дакле, успели смо да више од педесет одсто послодаваца заинтересујемо да користе средства поготово нових програма који се односе на финансирања лица млађих од 30 година. Најинтересантнији су  програми стручне праксе, субвенција за запошљавање лица из категорије теже запошљивих, стицања практичних знања, јавних радова, програм приправника у којем смо забележили солидне резултате. Јавним позивима обухваћено је више од 300 лица, и то, кроз програм стручне праксе 27, из категорије теже запошљивих 84 и самозапошљавања 93 лица. Ове године очекујемо да резултати буду још бољи с обзиром на то да су и услови јавног позива бољи, програми су доступнији јер је потребно много мање документације за подношење захтева – каже Миловановић.

Јавни позиви НСЗ објављени су 28. фебруара и отворени су до краја године, изузетак су  јавни  радови  за које је последњи рок подношења пријава 31. март.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ТРШИЋУ – Потписан протокол о сарадњи два министарства

НА ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА ХАРМОНИКЕ – Млади показали свој таленат

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )