УНИЈА ЖЕНА СНС У ЛОЗНИЦИ ПОВОДОМ ОСМОГ МАРТА – Жене су стуб Србије

УНИЈА ЖЕНА СНС У ЛОЗНИЦИ ПОВОДОМ ОСМОГ МАРТА – Жене су стуб Србије

Поводом 8. марта Унија жена Српске напредне странке (СНС) у Лозници издала је саопштење у којем се честита предстиојећи празник Лозничанкама и подсећа да се Међународни дана жена обележава у знак сећања на борбу за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. То је, стоји у саопштењу, један од главних циљева Уније жена СНС.

– Жене су биле и биће стуб и будућност Србије. Најзначајније опредељење у раду Уније жена јесте економско оснаживање жена, а посебно оних у руралним подручјима, развој њиховог  политичког активизма, као и буђење свести код оних које су политички пасивне о значају и улози жене у политици, с обзиром на то да оне чине половину гласачког тела Неопходно је и данас, али и свих осталих дана у години, указивати и наставити борбу за равноправност, против дискриминације и насиља над женама, и то у свим сегментима живота: у јавном и политичком, на тржишту рада, у образовним установама. СНС је свесна да је породица основа здравог друштва. Због тога је брига о породици приоритет у социјалној политици, уз посебну бригу о жени – стоји у саопштењу.

Даље се каже да је подстицај рађању здравог потомства од пресудног значаја јер без обнове становништва немају смисла ни држава, ни закони, ни здравствена политика и да се озбиљна популациона политика коју спроводи СНС реализује кроз  мере финансијске подршке окренуте ка  женама,  трудницама и породиљама и мајкама са малом децом.

Унија истиче и равноправан третман који жене имају у раду странке и наводи да су заступљене у великом броју на листама кандидата за одборнике и листи кандидата за народне посланике.

– Самим тим јасно је да СНС има потпуно равноправан третман и афирмише квалитетне и успешне жене у својим редовима и пружа им подршку да заједнички градимо бољу и успешну будућност Србије. Наставићемо да се боримо против свих оних који мисле да се дискриминацијом и насиљем над женама може нешто постићи. Само заједно са женама Србија иде сигурним кораком у будућност – стоји у саопштењу Уније жена СНС у Лозници.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГИК – Проглашена листа СНС

Градска изборна комисија – Изборне листе до 10. априла у поноћ

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )