У САРАЈЕВУ – Отворена изложба слика ауторки из Србије

У САРАЈЕВУ – Отворена изложба слика ауторки из Србије

Магистар сликарства Снежана Нешковић Симић, директорка Центра за културу „Вук Караџић“, представила се јуче (6. марта) у сарајевској Градској вијећници на заједничкој изложби слика и фотографија „Жене у умјетности“, која је организована у оквиру европског пројекта прекограничне сарадње БиХ и Србије „Музејске приче“. Поред њених пет, изложени су и радови ауторки Сњежане Влатковић и Катарине Грујовић Брковић из Завода за заштиту споменика културе Краљево, као и слике из легата Надежде Виторовић из Завичајног музеја у Прибоју.

Циљ пројекта „Музејске приче“ јесте јачање културног идентитета Босне и Херцеговине и Србије кроз подршку рада музејима прекограничног подручја као чувара историјског и културног наслеђа и традиције, у смислу повећања њихове видљивости, унапређења капацитета, побољшања међусобне сарадње и јачања позиције на тржишту културног туризма – каже Снежана Нешковић Симић и додаје да су пројектом обухваћени Хисторијски музеј БиХ, Олимпијски музеј БиХ, Земаљски музеј БиХ, Музеј књижевности и позоришне умјетности БиХ, Музеј Вијећница, Музеј „Валтер брани Сарајево“ и пет музеја, односно институција у Србији Центар за културу „Вук Караџић“ из Лозницае, Завод за заштиту споменика културе из Краљева, Народни музеј из Ужица, Завичајни музеј у Прибоју и Музеј из Пријепоља.

Изложбу је отворио Милан Тривић, заменик градоначеника Сарајева, а тридесетак слика публика може погледати до 27. марта.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНЦЕРТ ДЕЧЈЕГ АНСАМБЛА – Чувају фолклор за будућност

КЊИГА ПЕСАМА ДРАГАНА МАРКОВИЋА – Међу седам најбољих

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )