ДО 10. АПРИЛА – Бирачки списак на јавном увиду

ДО 10. АПРИЛА – Бирачки списак на јавном увиду

Грађани Лознице који желе да провере да ли су уписани у Јединствени бирачки списак, да поднесу захтев за упис или за промену података, могу то да учине од данас (6. март) до 10. априла у поноћ сваког радног дана и суботом од седам до 15 часова у канцеларији градске управе бр. 110. 

Према обавештењу из градске управе, право на увид и подношење захтева за промене у бирачком списку има и подносилац проглашене листе по истом поступку као и грађани. Увид је електронски уношењем јединственог матичног броја.

Најкасније до 4. априла у поноћ грађани могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на парламентарним изборима гласати према месту боравишта у земљи, које не може бити на територији јединице локалне самоуправе на којој бирач има пребивалиште, односно биралиште за интерно расељена лица.  Овај податак се не може мењати до окончања изборног поступка.

Увид у Јединствени бирачки списак могућ је и преко званичног сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs/jedinstveni-biracki-spisak, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.  

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГИК – Проглашена листа СНС

Градска изборна комисија – Изборне листе до 10. априла у поноћ

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )