СА ПОРТАЛА УНС-а – Министарство културе поништило осам решења и формирало нове конкурсне комисије

СА ПОРТАЛА УНС-а – Министарство културе поништило осам решења и формирало нове конкурсне комисије

Министарство културе и информисања јуче је објавило осам нових решења о члановима комисија за оцењивање овогодишњих медијских пројеката, која су претходно поништена. У саставу девет комисија највећи број, пет, представници су Удружења новинара Србије (УНС).

Пројекте пријављене на конкурсима Министарства културе за суфинансирање медијског садржаја оцењиваће и по три представника Независног удружења новинара Србије (НУНС), Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ), Локал преса и Друштва новинара Ниша (ДНН). По два члана су представници Асоцијације медија и Друштва новинара Војводине.

У комисијама учествују и по један члан удружења РАБ Србија, Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), Удружења спортских новинара Србије и Асоцијације Радио-телевизије Србије, као и 20 независних медијских стручњака.

Подсетимо, Министарство културе и информисања је после реаговања УНС-а да ће повући своје представнике из конкурсних комисији зато што су у њима у највећем броју били представници нерепрезентативних удружења, Удружењу послало нови предлог решења.

Незадовољни избором чланова конкурсних комисија Министарства културе реаговали су и Асоцијација медија, АНЕМ, Асоцијација онлајн медија, Локал прес, Независно друштво новинара Војводине и НУНС.

Новим предлогом решења у комисију за пројекте радија изабран је Едиб Хонић, док су из комисија замењени Зоран Величковић, председник ПРОУНС-а Данијела Иванковић, председница Друштва новинара Ниша (ДНН) и Слађана Остојић, генерална секретарка ПРОУНС-а, који су се кандидовали као „независни стручњаци“.

Иначе, Министарство културе и информисања расписало је девет медијских конкурса за које је опредељено укупно 274 милиона динара за јавно информисање.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕДИЈСКА УДРУЖЕЊА ПОВЛАЧЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ИЗ КОМИСИЈА МКИ – Министар да поништи решења

КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО УЖЕ СРБИЈЕ – Три првака из два клуба

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )