ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Планирано сређивање школског парка

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Планирано сређивање школског парка

Парк  у склопу ОШ „Вук Караџић“ у Лозници је већ низ година запуштен а мислим да не треба много труда да се обнови. Да ли се планира његово сређивање? –  пита наш суграђанин.

Како нам је рекла Анета Ракић, директорка ове школе,  управо се приводи  крају израда  пројектне документације  за ограђивање школског дворишта са којим ће школа конкурисати код Министарства правде које је већ  расписало конкурс за доделу средстава.

– Надамо се да ћемо добити новац, ако не за ограђивање целог дворишта, онда да радове изводимо  по фазама. Сигурно ће ограђивање целе школе коштати више од пет милиона. У том процесу свакако ћемо средити  и школски парк који  јесте запуштен, родитељи се с правом жале.  Планирамо да га „преселимо“  ближе деци где би било прихватљивије јер се тренутно налази близу улице и удаљен је од школске зграде – каже Ракићева.

Она напомиње да, ако пројекат не прође у марту код министарства, искористиће га наредне године да добију новац од локалне самопуправе на име капиталних улагања. Ове године су на тај начин добили 2,2 милиона динара које ће утрошити на  реконструкцију пода и крова фискулрурне сале у матичној школи, крова у издвојеном одељењу у Зајачи и реконструкцију хидрантске мреже.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Однето смеће са Гушавца

ФУТСАЛ: ТРЕЋА ЛИГА ”ЗАПАД” – Убедљива победа пред одлучујући меч

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )