ОБНОВА ПУТНЕ МРЕЖЕ – Асфалтирање и у граду и на селу

ОБНОВА ПУТНЕ МРЕЖЕ – Асфалтирање и у граду и на селу

Нов асфалт зацрнео се данас (2. марта) у Улици Пролетерских бригада чиме су настављени радови на обнови путне мреже. Према речима градоначелника Видоја Петровића, планирано је да ове и следеће године буде завршено највише посла око асфалтирања путева.

– Улица Пролетерских бригада је од изузетног значаја не само за МЗ Црногора, зато што се на њу повезују све бочне улице, него и за добар део МЗ Плоча, користи је стотинак домаћинстава, тако да ћемо одмах у току дана, по завршетку ових радова, наставити посао у тим улицама. Како временске прилике буду дозвољавале тако ће се и активности захуктавати. Биће ово интезивна година на осавремењавању путне мреже, као што смо и обећали грађанима. Циљ је равномеран развој града и села, нећемо, нити желимо, да делимо грађане, сви имају потребу и права на  боље услове за живот – казао је Петровић.

Према речима Николе  Драгићевића, директора ЈП ’’Лозница развој’’, Пролетерске бригде су добиле асфалт у дужини од 650 метара, ширине пет, а вредност радова је четири милиона динара. Како је подсетио, са првим лепим данима урађено је и 500 метара пута у Брадићу који је предвиђен и за теретни саобраћај. Вредност радова на тој деоници је пет милиона динара и то је наставак посла из децембра када је рађена саобраћајница од Клубаца кроз Руњане, преко Поповог раскршћа и у Брадићу. Неповољно време спречило је тада завршетак радова па је остало незавршених 500 метара пута до моста што је сада окончано. У Брадићу је данас био градоначелник који је рекао да у сарадњи са грађанима локална самоуправа може много тога да уради и да Лозница има и ’’изузетну подршку државе без које не би могло да се уради оволико.’’

– Овако ћемо наставити у свакој МЗ и готово да сам сигуран да ћемо до септембра, октобра следеће године имати урађене све категорисане путеве и бити ако не прва, онда једна од првих  локалних самоуправа која је све категорисане јавне путеве асфалтирала. То не само да подиже квалитет живота грађана, него безбедност саобраћаја, подстиче и убрзава развој села, а наш циљ је да људи остају на селу – казао је он и похвалио  залагање Савета МЗ Брадић и захвалио им се на сарадњи.

Мештани су рекли да им је сада град много ближи, путовање је скраћено, а квалитетнији пут много значи не само житељима Брадића него и околних села упућених на ову саобраћајницу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГО СНС УТВРДИО ЛИСТУ ОДБОРНИЧКИХ КАНДИДАТА – Петровић први на листи

КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО УЖЕ СРБИЈЕ – Четири злата Сањи, Гучеву шест

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )