У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Вече писаца из Зворника

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Вече писаца из Зворника

Клуб аутора и љубитеља писане речи Асогласиз Зворника представио је синоћ (26.фебруар) своје писце у Библиотеци Вуковог завичаја. Лозничка публика имала је прилику да се упозна са издаваштвом ове куће и дружи са Аном Тиквешом, Жељком Несторовићем, Борком Милићићем, Младеном Радовићем, Рајком Бошковићем, Симом Илићем Симеком, Илинком Матићем, Снежаном Николић, Биљаном Савић, Тамаром Јовић и Дејаном Спасојевићем, који је уједно председник клуба и главни и одговорни уредникАСогласиздаваштва. Он је рекао да ова издавачка кућа и штампарија постоји 11 година, а клуб последње четири године, као и да су њихови аутори из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

– Годишње објавимо тридесетак нових наслова поезије и прозе, а циљ нам је да то буде око педесет. Овим гостовањем у Лозници стварамо мостове пријатељства и ширимо културу између два града а наши аутори су ту да представе своје књижевно стваралаштво. Реч је о нашим најактивнијим писцима чија издања су веома успешна у протеклих неколико година. Као издавачи, остварујемо све већу сарадњу с ауторима из региона тако да планирамо и даље ширење списка наших чланова, као и појављивање на сајмовима књига промовишући тако писану реч, што нам је и основни циљ – рекао је Дејан Спасојевић.

Писац Жељко Несторовић до сада је објавио три романа и једну збирку песама. Његов роман „Печат“ награђен је као књига године код овог издавача, а књига „Наслеђе“ је ове године ушла у ужу конкуренцију и освојила друго место. Тај роман је објављен прошле године и представљен је на Сајму књига у Београду, Зворнику, Братунцу и Лозници, а због великог интересовања читалаца аутор планира и ново издање ових књига. Ана Тиквеша каже да је и њена књига „Жена са марамом“ изазива велику пажњу и објашњава да су у њој записи емотивних прича из живота једне жене. Ауторка је у њима главни актер који описује све оно што је проживела, као и људе који су били у њеној близини. Ово јој је први пут да гостује у Лозници. Драган Тошић, домаћин вечери, уредник програма у градској библиотеци објаснио је да је лозничка публика недовољно упозната са стваралаштвом аутора са друге обале Дрине и да је ово прилика да се успоставе нове везе.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Молебан за очување светиња у Црној Гори

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )