НОВО У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Отворена дигитална читаоница

НОВО У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Отворена дигитална читаоница

Библиотека Вуковог завичаја отворила је данас (27.фебруар) дигиталну читаоницу са 15 рачунара који ће бити на услузи грађанима. Опремање је финансирало Министарство културе и информисања са 516 хиљада динара, док је из градске касе издвојено још 200 хиљада.

– Ову читаоницу моћи ће да користе сви, а у нашој библиотеци коришћење и других читаоница је бесплатно, како за најстарије суграђане тако и за ученике, студенте и малишане. Сви су добро дошли да користе ове рачунаре за своје потребе, истраживања и читање. Читаоница носи име по проти Игњату Васићу, оснивачу наше установе. Тако смо спојили традицију и модерно време – каже директорка библиотеке Мирјана Пејак.

Она је подсетила да је током прошле године у библиотеци организовано 97 различитих програма, од тога више од 30 књижевних вечери, али и друге радионице, трибине, музички програми и дружења са младим читаоцима. Библиотека већ по традицији током године у више наврата организује бесплатно учлањење, као и за ученике који крећу у први разред основне школе, а, како је најавила, у плану је уређење дечјег одељења. На отварању прве интернет-читаонице градски менаџер Дејан Сталовић, подсетио је да град свесрдно подржава рад библиотеке и истакао да се на делу показује још једна добра сарадња ресорног министарства, градске управе и ове установе.

– Намера нам је да тако и наставимо у будућности. Лозница поклања доста пажње култури што доказују велика улагања у Научно-образовно-културни центар „Вук Караџић“ у Тршићу, као и бројне активности које имају лознички Центар за културу, Туристичка организација и градска библиотека. Очекујемо да ће велики број младих користити ову интернет-читаоницу – рекао је Сталовић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Вече писаца из Зворника

МАРАТОНАЦ НАПУСТИО СРБИЈУ – Сваки дан све ближи Москви

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )