ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ АНА БРНАБИЋ – Лозница је првак у много чему

ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ АНА БРНАБИЋ – Лозница је првак у много чему

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравила је данас (26. фебруар) у Лозници где је посетила Омладински центар, а онда у градској управи присуствовала уручењу одлуке о ангажовању прве групе од осамнаест младих Лозничана који ће реализовати пројекат ’’Лозница у будућности’’ у оквиру програма ’’Лозница најбољима’’. Она је после сусрета са младим Лозничанима оценила да је Лозница ’’првак у много чему’’ и да за њену будућност ништа боље није него програм који је градоначелник урадио са својим тимом.

У градској управи градоначелник Видоје Петровић представио је пројекат ”Лозница најбољима” којим је град позвао младе са завршеним државним факултетима који на основним и мастер студијама имају просечну оцену најмање 9.00 да се врате у завичај и овде запосле.

За будућност Лознице нема ништа боље него ово што је градоначелник са својим тимом урадио и први пут се овако нешто дешава у Србији. Ми смо као влада ту да овакве програме, попут овог у Лозници, покренемо и у свим осталим градовима и општинама широм Србије. Да бисмо показали вама младима, вансеријскм талентима којима Србија може да се поноси, да вам верујемо, да знамо да је будућност наше земље у вашим рукама и замолимо вас да радите са нама, да видимо како изгледају праве иницијативе за ту будућност. Са великом пажњом ћу пратити овај пројекат – рекла је премијерка додајући да је Лозница ’’првак у много чему’’ и ’’велики пример многим градовима и општинама широм Србије’’.

Градоначелник је објаснио да кроз програм ’’Лозница најбољима’’ стручњаци и најбољи млади студенти из Лознице имају шансу да своје знање примене у свим областима друштвеног живота и допринесу да она буде још боље место за живот, да се заустави одлазак младих, образованих и стручних људи који ће у свом родном граду моћи да ’’остварују своје снове’’.

– На јавни позив се за непуних месец дана јавило 87 кандидата, а до сада смо са 36 разговарали. Од тога су неки већ доктори наука, неки ће то постати ускоро, а тридесет и двоје је завршило мастер студије. Већ смо формирали прву групу од осамнаест младих која ће данас добити решење којим се укључује у рад на пројекту ’’Лозница у будућности’’. Наредних дана ћемо, имајући у виду различите статусе сваког од њих, у складу са Законом о радним односима, са Статутом града, дефинисати радно-правне односе. Имаће приходе по основу рада и као учесници на пројекту. Докторима наука месечна надокнада биће у висини просечне зараде у Србији, нешто мање од 57 хиљада динара, за оне који су завршили мастер студије биће 5.000 мање, а оне који су завршили основне студије још за 5.000 нижа. Период на који се фокусирамо у оквиру пројекта је седам до десет година. Лозница и Србија су поносни на вас, а сада сам много спокојнији јер знам да смо се први у земљи определили да будућност овог града оставимо у рукама оних који су најбољи у овом граду – рекао је Петровић.

У име чланова првог тима захвалила се Душица Ковачевић, која је била студент генерације Факултета безбедности у Београду. Она верује да ће својим радом доказати да су они ти који заслужују овакву шансу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ У ЛОЗНИЦИ – Јадарит је важан за целу Србију

МАРАТОНАЦ НАПУСТИО СРБИЈУ – Сваки дан све ближи Москви

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )