У БЛИЗИНИ ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ – Постављен пешачки мост

У БЛИЗИНИ ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ – Постављен пешачки мост

Пешачки мост, односно пасарела која ће омогућити безбедан прелазак пешака преко колосека на прузи Шабац-Лозница постављена је данас (25. фебруар) у близини зграде железничког магацина. Подизању челичне конструкције присуствовао је градоначелник Видоје Петровић, са сарадницима, који је оценио да ће грађани Лозничког Поља, највећег насељеног места са око десет и по хиљада становника, убудуће имати безбедан начин преласка пруге, што је до сада чињено на небезбедан начин.

– Постављање пасареле утицаће пре свега на безбедност пешака и значајно олакшати њихов прелазак пруге. Јесте за то требало да прође неко време због процедуре када су у питању овакви пројекти јер имамо више институција које морају дати одговарајуће локацијске услове, сагласности, ”Железница Србије”, Град Лозница и њена надлежна предузећа и службе, али коначно имамо постављање пасареле и ово је лепа вест за све нас. Морамо чинити све како бисмо превентивно подигли ниво безбедности и ми то данас и радимо. Стварамо услове да се на безбедан начин може прећи пруга, али не можете потпуно искључити ризик, то је ствар односа људи према околини да ли ће се понашати у свом личном интересу. Ова пруга није тринаест година имала путнички саобраћај, после његовог успостављања фреквенција пролазака путничких и теретних возова знатно је већа, што повећава и ризик на свим местима на којима немамо уређене прелазе. ”Железници Србије” и Граду предстоји још доста посла да многе прелазе, укрштања друмског саобраћаја са пругом у нивоу, решимо на безбедан начин – казао је данас Петровић.

На питање ЛН када ће пасарела бити у функцији рекао је да очекује да то ”буде врло брзо” јер су остале ”углавном техничке ствари”, монтажа заштитне ограде, степеништа, пријем објекта и издавање решење о употребној дозволи.

Пасарела је дугачка 25 метара, широка три и на висини је од 6,8 метара. Вредност радова, заједно са заштитном оградом са обе стране пруге, је 9,5 милиона динара и финансирани су из градског буџета. Иначе, Град Лозница је прошле јесени за извођача радова на изградњи пасареле, односно денивелисаног пешачког прелаза, изабрао групу понуђача, “Стелец” и “МБМ Рад” из Лознице који су се једини и јавили на конкурс.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ: КК КРУПАЊ – Освојили пет медаља

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Пасарела ове године

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )