СЛОЖНИ У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Мештани раскрчују пут

СЛОЖНИ У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Мештани раскрчују пут

Скоро пролећно време мештани Пајића мале у Доњем Добрићу овог викенда искористили су да раскрче растиње поред пута и уклоне самоникло шибље, изданачку и коровску вегетацију која је већ почела да буја.

Да договор кућу гради, потврдили су на свом примеру јер су удруженим снагама решили да уреде простор којим свакодневно пролазе, без бојазни да ће им околно грање оштетити возила. Из сваке куће је донето нешто од неопходног алата, али и цегер са освежавајућим напицима.

 – Овако нам је лакше кад заједно чинимо нешто за опште добро. И у другим деловима села су протеклих дана раскрчене обале поред пута, а ми смо се договорили да овог викенда посечемо сво грање и коров који би већ с првим пролећним данима када све озелени затворио пролаз овим сокаком. У граду је то другачије, постоје комуналне службе, а ми смо препуштени сами себи и зато морамо бити сложни– кажу вредни Добрићани.

Секире, моторне и ручне тестере, бренери на плин, грабуље и мотике, распоређени су по потреби, а гомиле грања спаљују се под будним оком свих учесника у овој акцији. Кажу да је овако много лепше и уредније, али да због обавеза које свако од њих има, нису у прилици чешће да се окупе и ураде нешто слично. Сећају се прошлих времена када су се на сличан начин организовали у првомајским прославама, свињокољима око 29. новембра, мобама за брање кукуруза или другим пољопривредним пословима и признају да им је жао што се све то променило и што у „модерно доба“ све мање имају времена једни за друге.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕРЕ ВЛАДЕ ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА – Нове мерне станице, субвенције, пошумљавање….

НА МЕДИЈСКОМ КОНКУРСУ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – По чијем правилнику је одлучивала комисија?

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )