ЗАВРШЕНЕ ЗИМСКЕ РАДИОНИЦЕ – Пуна школа на распусту

ЗАВРШЕНЕ ЗИМСКЕ РАДИОНИЦЕ – Пуна школа на распусту

ОШ “Кадињача” и овог зимског распуста, од 3. до 14. фебруара, била је пуна ђака који су свакодневно долазили на неку од овогодишњих зимских радионица. Према речима директорице школе Наде Остојић, ово је пета година заредом како овде организују овај вид дружења и поново је интересовање деце било велико.

– Презадовољна сам одзивом деце. Имали смо 21 радионицу током две радне недеље и просечно је било по радионици од 60 до сто ученика. Сваке године све их је више и сваке године мењамо понешто што се тиче организације и радионица. Овога пута у организацији  је учествовало четрдесет четворо запослених, тако да су готово сви који су заступљени у настави били укључени. Намеравамо да  и наредне године нешто мењамо, а све у складу са интересовањима деце. Вршњачке радионице су се показале добро и више ће се ићи у том правцу  да и наредног зимског распуста више њих буде организовано на такав начин. Нека деца долазила су на све радионице, а имали смо и једну за ученике са посебним потребама када су нам у гостима била и корисници  дневног боравка “Сунце” – каже она.

Деци су на располагању биле “Језичке игре”, “Креативне слагалице”, “Играмо се на енглеском”, “Ликовна радионица”, “Уметничка радионица”, “Певамо уз караоке”,”Плесом до звезда”, “Огледом до науке”, “Забавна математика”, “У здравом телу, здрав дух”, “Бонтон – лепо понашање”, “Путујемо кроз време и места”, “Слатка радионица”, а један дан одржана је и радионица за ученике са тешкоћама у развоју. Ове године новина су биле радионице “Почетне технике каратеа, џудоа и таеквонда” и “Први кораци програмирања”. Сав материјал за рад током  радионица обезбедила је школа, а једино  је за часове који се одвијају у фискултурној сали било неопходно да деца понесу патике.

Сваког радног дана биле су по две радионице, а осим ученика ове школе, на дружење су долазила и друга деца из Лознице, али и других градова, од шест до 16 година. У школи кажу да ће наредне године  поново организовати дружење на зимском распусту које ће сигурно бити још садржајније.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен план будућег брзог пута

НА ИЗЛОЖБИ У БЕОГРАДУ – Бартулина слика део поставке о Светом Сави

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )