ОДБОРНИЧКА ГРУПА СНС – Донете важне одлуке

ОДБОРНИЧКА ГРУПА СНС – Донете важне одлуке

– Налазимо се на крају мандата актуелног скупштинског сазива и сагледавајући учинак у претходне четири године рад Скупштине оцењујемо високом оценом, посебно ангажовање  наше одборничке групе.  Већина, предвођена са 33 одборника СНС  и њеним коалиционим партнерима, била је гарант политичке стабилности која је од пресудног значаја за обезбеђивање позитивне атмосфере рада у којој је руководство града  несметано наставило са реализацијом бројних важних пројеката – рекао је Милан Југовић, шеф одборничке групе СНС на данашњој (21. фебруар) конференцији за штампу одржаној у просторијама градског одбора ове странке у Лозници.

Како је рекао, на укупно одржаних 38 седница, одборничка група  СНС одиграла је кључну улогу у доношењу бројних важних одлука и аката од којих ће неке Лозницу сврстати  међу десет најразвијенијих градова у Србији. 

-У овом сазиву усвојена је 671 одлука, међу њима из области социјалне заштите, подршка младим брачним паровима и породиљама, затим о адресном регистру где смо кроз пилот пројекат Владе Србије постали први град у земљи у којем свака улица има свој назив и кућни број, а да то није ни динара коштало грађане. Руководили смо се искључиво интересима грађана – рекао је између осталог Југовић, истичући да је све те одлуке иницирало руководство града.

Према речима Марка Јовановића, заменика ОГ СНС, за време овог мандата где  СНС чини окосницу скупштинске већине, усвојене су одлуке чији ће се позитивни ефекти одразити на дугорочном плану и будућим генерацијама Лозничана омогућити боље услове за живот и рад.

– Одлукама којима смо широм отворили врата за стране инвеститоре, америчке АДИЕНТ и кинеске МИНТ испунили смо у великој мери оно што је нашим суграђанима и најважније, а то је отварање нових радних  места. Ове компаније упослиће више од 2,5 хиљаде људи и на томе се нећемо зауставити. Изградња брзе саобраћајнице Лозница-Шабац-Рума је остварење вишедеценијског сна многих генерација Лозничана и ми смо поносни што смо допринели усвајању планских докумената која су била неопходна за реализацију овог историјског пројекта – рекао је Јовановић.

Од пројеката који ће допринети стварању услова за побољшање животног стандарда грађана издвојио је, између осталог, и  пројекат за пречишћавање отпадних вода, обданиште у Лозничком Пољу, нови фудбалски стадион, као и реконструкцију бројних путних праваца.                                                                                                         

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – Повећава се број оболелих

ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен план будућег брзог пута

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )