МЕДИЈСКА УДРУЖЕЊА ПОВЛАЧЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ИЗ КОМИСИЈА МКИ – Министар да поништи решења

МЕДИЈСКА УДРУЖЕЊА ПОВЛАЧЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ИЗ КОМИСИЈА МКИ – Министар да поништи решења

Чланице Медијске коалиције одлучиле су да повуку чланове из комисија за оцену медијских пројеката на конкурсима Министарства културе и информисања.

Како се наводи у заједничком саопштењу Асоцијације медија, Асоцијације независних електронских медија, Асоцијације онлајн медија, Локал преса, Независног друштва новинара Војводине и Независног удружења новинара Србије, решењем Министарства већину чланова комисија чине представници нерепрезентативних удружења, који су протеклих година учествовали у раду многих комисија за оцену медијских пројеката на конкурсима локалних самоуправа и усмеравали јавни новац медијима који перманентно крше Кодекс новинара Србије.

Захтевамо од министра Владана Вукосављевића да поништи донета решења и да се комисије поново формирају, уз уважавање репрезентативности предлагача и стручности и непристрасности предложених кандидата – наводи се у заједничком саопштењу Медијске коалиције.

Претходно је и Удружење новинара Србије најавило повлачење својих кандидата, уколико Министарство остане при расподели места у комисијама у којима су дали предност члановима нерепрезентативних новинарских удружења.

УНС је позвао Министарство културе и информисања да не обесмишљава процес пројектног суфинансирања привилеговањем нерепрезентативних удружења чији су представници доказали своју нестручност и пристрасност на локалним конкурсима додељујући, супротно прописима, новац пореских обвезника медијима који су рекордери у кршењу Кодекса новинара Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА ЗАСЕДА СКУПШТИНА ГРАДА – Од трасе брзог пута до вантелесне оплодње

У БИБЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА – О грофу Сави, Србину који је променио историју

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )