ЈП “ЛОЗНИЦА РАЗВОЈ” У 2020 – У саобраћајнице 400 милиона динара

ЈП “ЛОЗНИЦА РАЗВОЈ” У 2020 – У саобраћајнице 400 милиона динара

Чим временске прилике буду одговарајуће, започеће асфалтирање, изградња и реконструкција, улица и путева  на територији Града Лознице. Циљ локалне самоуправе је, како је то у више наврата истакнуто, да Лозница ускоро буде један од првих градова Србије који ће имати асфалтиран сваки метар категорисаног пута.

– Све радимо уз сарадњу са саветима месних заједница, чујемо шта је њима приоритетно и то настојимо и да реализујемо. Када су у питању некатегорисани путеви, грађани су делом учествовали у изградњи, а у великом броју путева и улица када су у питању категорисани учешће није постојало и у потпуности су финансирани из буџета града за шта је у претходној години  издвојено 260 милиона динара. До ове године било је неких 112 километара категорисаних неасфалтираних путева, а сада их је нешто мање од сто километара. За ову годину из буџета града је за одржавање, изградњу путне мреже и реконструкцију градских улица издвојено 400 милиона динарам што је значајан износ – каже Никола Драгићевић, директор ЈП “Лозница развој”.

Он је подсетио да је прошла година започета обновом Булевара Доситеја Обрадовића, а завршена потпуном реконструкцијом пута Клупци-Руњани-Попово раскршће, а ове ће бити настављена преостала његова деоница  преко Липнице према Липничком Шору. Укупна дужина ове саобраћајнице је 5,9 километара,  а урађено је 2,8 километара до Поповог раскршћа, што је финансирала држава док је нешто више од два километра из буџета града асфалтирано према Брадићу. Драгићевић истиче да је то важна и фреквентна деоница која повезује већи број села. У буџету града планирана су значајна средства за реконструкцију неколико улица у граду. У току је јавна набавка за избор извођача који ће радити Улицу Георгија Јакшића, једну од преосталих градских улица која није обновљена, а биће у потпуности реконструисана тако да ће тиме централне градске улице бити завршене. Ово предузеће управља  и зеленим и јавним  површинама, више од 160 улица чисти, одржава стотине хектара паркова, а само за парк у Бањи Ковиљачи сваке године издваја нешто више од 24 милиона динара.

– Град се развија па је све више возила. Зато смо  радили нове паркинг – просторе у МЗ Ново насеље. Више од 400 паркинг – места урађено је у том делу града. Због тога је било потребно смањити део зелених површина, а наш став је да нећемо на уштрб зелених површина радити паркинге. Зато је лани посађено нешто више од 600 садница, око 1.200 у последње две године, а овог месеца је то настављено са још  око 200 формираних садница у централном делу града – каже он.

ЈП “Лозница развој” наставило је постављање лед расвете и на сеоским подручјима, пре свега испред сеоских домова у центру села и око предшколских и школских установа. То се у потпуности финансира из буџета града. У претходне две године 40 милиона динара инвестирано је у  постављање савремене лед расвете, а за ову годину планирано је још 35 милиона и Лозница је међу првим градовима у Србији који су кренули са њеним постављањем.  На подручју града има близу 13.000 сијалица, неколико стотина километара мреже јавне расвете и зона замене старих  лед сијалицама шири се од централних делова града и тај посао ће бити настављен.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ – Медаље са ”Валентинова 2020”

ПОЗОРИШНИ РЕПЕРТОАР – Помахнитали

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )