СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА БАЊА КОВИЉАЧА – Настављају се улагања

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА БАЊА КОВИЉАЧА – Настављају се улагања

Реконструисани базен Велнес центра „Ковиље“, који је отворен пред новогодишње празнике, обишли су данас др Мирослав Кнежевић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, и др Весна Књегињић, помоћница министра здравља Владе Републике Србије. Према речима прим. др Александра Јокића, в.д. директора Специјалне болнице у оквиру које се налази Велнес центар, у реконструкцију базена Министарство трговине, туризма и телекомуникација уложило је десет милиона динара, а исту суму одвојила је и болница из сопствених прихода.

– Базен је отворен 2007. године, али је протеклих неколико година било проблема са хидроизолацијом па је санација била неопходна. Захваљујући министарству, успели смо да га у потпуности реконстуришемо, урађене су и нове плочице, а машинску собу, која се налазила испод базена, изместили смо изван зграде. То је сада просторија са савременом опремом коју мало који сличан базен има, све се ради аутоматски – рекао је Јокић.

Он је истакао да је у плану и проширење Велнес центра, урађен је пројекат који је упућен у Владу Србије и Министарство трговине, и изразио наду да ће Специјална болница добити потребан новац. Вредност пројекта је 270 милиона динара, а подразумева проширење Велнес центра са садашњих 1.500 м2 на додатних  3.000 м2. На простору садашњег блатног купатила планирана су још два базена, сауна, када, велики фитнес центар, али и 25  соба и апартмана, рецепција, нови ресторан. Захваљујући томе, услуга би била квалитетнија и гости више не би морали да спавају у болничком делу пошто би сви садржаји били на једном месту.

Како је рекао др Кнежевић, министарство је, у складу са развојном политиком владе, определило новац  како би базен у потпуности био реконструисан.

–  Уверили смо се да су радови успешно окончани и да Специјална болница, захваљујући којој Бања Ковиљача још увек носи епитет Краљевске бање, пружа врхунску услугу како у домену лечења и рехабилитације тако и у домену превентиве, односно побољшања психофозичких способности гостију. Данас се на тржишту мења концепт, сви бањски центри теже да поред здравственог дела развијају и онај други који се односи на очување и побољшање здравља, а ми ћемо тражити начина да и у будуће њихове пројекте подржимо – рекао је Кнежевић.

Др Весна Књегињић истакла је да Бања Ковиљача један од лидера бањског туризма не само у Србији, већ и у региону и шире.

–  Министарство здравља и Влада уложили су значајна средства у развој капацитета бање, не стајемо са тим, настављамо да улажемо и сарађујемо са другим министарствима као што је Министарство туризма – рекла је она.

Заједно са гостима из Београда реконструисани базен обишли су Милена Манојловић Кнежевић, председница Скупштине града, и Дејан Сталовић, градски менаџер. Како је рекла Кнежевић Манојловићева, велики број пројеката који су претходних година реализовани у Лозници као и они који су у току и који ће се радити, само су одраз добре партнерске сарадње руководства града са Владом Србије и државом и сви они имају за резултат и развој туризма који редставља стуб развој привреде града. 

–  Претходних година локална самоуправа је доста улагала у туризам, кроз изградњу инфраструктуре, уређење парковског простора у који годишње издајамо око 25 милиона динара. Надам се да ћемо и убудуће заједно са државом и министарствима кроз различите пројекте стварати још боље услове за туризам – рекла је председница лозничке Скупштине.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ УСПЕХА НА ЕП У КАРАТЕУ – Пријем за Бранкицу и Михаила

ПОЧЕЛИ РАДОВИ – ’’Стопе’’ за пасарелу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )